Οι άντρες καταναλώνουν περισσότερη πίτσα όταν τρώνε με γυναίκες

antra-gunaikas-pitsa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Θα περίμενε κανείς το αντίθετο, αλλά οι ερευνητές βρήκαν ότι όταν οι άνδρες τρώνε πίτσα με το άλλο φύλο, η κατανάλωση ανεβαίνει στα ύψη.

Γυναίκες και πίτσα. Για πολλούς άντρες είναι ο ιδανικός συνδυασμός μιας τέλειας βραδιάς, ο οποίος, όμως, δυστυχώς, τους οδηγεί στην υπερκατανάλωση.

Όπως φαίνεται, οι άντρες δυσκολεύονται να δειπνήσουν με γυναίκες και να μην… πέσουν με τα μούτρα στην πίτσα, είτε αυτή είναι καλή είτε όχι και τόσο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell έφτασαν στα συμπεράσματά τους, παρατηρώντας 105 άνδρες και γυναίκες να δειπνούν σε μπουφέ ιταλικής κουζίνας για 2 εβδομάδες, καταγράφοντας τα αποτελέσματα.

Όσοι δειπνούσαν με γυναίκες κατανάλωναν 93% περισσότερη πίτσα από αυτούς που έτρωγαν με άλλους άντρες, ενώ ταυτόχρονα έτρωγαν 86% περισσότερη σαλάτα. Οι γυναίκες, από την άλλη, δεν άλλαζαν τη συμπεριφορά τους ανάλογα με το ποιον είχαν απέναντί τους.

Αυτό που έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είναι, επίσης, ότι οι άντρες ένιωθαν ότι το παράκαναν με το φαγητό όταν βρίσκονταν με άλλους άντρες, με πολλούς, μάλιστα, να παραπονιούνται ότι έτρωγαν βεβιασμένα.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι οι άντρες τρώνε παραπάνω για να κάνουν… τη φιγούρα τους και να εντυπωσιάσουν, σύμφωνα με τον επικεφαλής Kevin Kniffin, Ph.D. του Πανεπιστημίου Κορνέλ. Εντυπωσιάζονται, όμως, στ’ αλήθεια οι γυναίκες;