10 παπούτσια που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σας

papoutsia
ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Παπούτσια, το απόλυτο αξεσουάρ μια γυναίκας. Ας το παραδεχτούμε ότι ένα ζευγάρι ποτέ δεν είναι αρκετό. Πάντα θα θέλουμε ένα ακόμα σχέδιο, ένα (ακόμη) ζευγάρι για τις καθημερινές, το τέλειο ζευγάρι γόβες που είδαμε στις βιτρίνες ή ακόμα ένα δεύτερο ζευγάρι μποτάκια σε άλλο χρώμα από εκείνα που ήδη διαθέτουμε.

Αναμφισβήτητα, ένα καλό ζευγάρι παπούτσια μπορεί να προσφέρει αυτό το κάτι παραπάνω στην εμφάνισή μας, δίνοντας μας έξτρα πόντους και στυλ. Πολλές φορές όμως μπορεί να παρασυρθούμε και να καταλήξουμε με μια ντουλάπα από άχρηστα παπούτσια ή παρόμοια μεταξύ τους με αποτέλεσμα να διαιωνοίζουμε το πρόβλημα μας. Για αυτό και εγώ συγκέντρωσα τα 10  must have και διαχρονικά ζευγάρια που όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουμε στην ντουλάπα μας.

1.Aldo 2.Adidas 3.Migato 4.Sante shoes 5.H&M

Flats

Όσο και αν αγαπάμε τα τακούνια, τουλάχιστον ένα ζευγάρι  (ή πέντε ζευγάρια)  ίσια παπούτσια θα πρέπει να υπάρχουν στην ντουλαπά μας. Οι ίσιες, μυτερές μπαλαρίνες είναι ένα παπούτσι που έχει φορεθεί αρκετά ωστόσο αυτή τη φορά επιστρέφουν με μια εξαιρετική λεπτομέρεια που τις καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα trend της σεζόν και είναι γνωστές με το όνομα lace up flats. Με κορδόνια που δένουν γύρω από το πόδι, εκτός από άνετα, αυτά τα παπούτσια είναι και πολύ στυλάτα. Μπορούν να συνδυαστούν με cropped παντελόνια, φούστες και φορέματα, αναβαθμίζοντας όλο το look.

Για τα sneakers τι να πρωτοπώ; Ακόμα και αν δεν πάμε γυμναστήριο, ένα ζευγάρι επιβάλλεται να κάνει παρεά στα πιο σπορ ρούχα της ντουλάπας μας και όχι μόνο. Ιδίως τα λευκά sneakers τον τελευταίο χρόνο έχουν φορεθεί πιο πολύ από ποτέ. Ακόμα και αν πολλές από εσάς το θεωρείτε ακραίο, τα παπούτσια αυτά μπορούν να φορεθούν με τα πάντα. Από ένα μονόχρωμο κουστούμι το πρωί στη δουλειά, μέχρι ένα φόρεμα, το αγαπημένο μας jean και τη δερμάτινη φούστα μας. Δίνει σε όλη την εμφάνιση μια πολύ χαλαρή διάθεση και ανεπιτήδευτο στυλ.

Τα oxfords είναι το απαραίτητο παπούτσι για ανδρόγυνα look, αν και με τους σωστούς συνδυασμούς μπορεί να φορεθεί εύκολα ακόμα και με ένα πιο κλασσικό φόρεμα. Αποτελούν μια εύκολη λύση για τις καθημερινές μας εμφανίσεις στο γραφείο. Για έξτρα στυλ, παίξε με χρώματα και textures!

Biker boots, jeans, t-shirts και έξω από την πόρτα. Από τα πιο άνετα και ευκολοφόρετα παπούτσια. Δίνουν μια ροκ πινελιά στο look και μπορούν να σε γυρίσουν σε όλη την πόλη ένα Σάββατο πρωί για καφέ και ψώνια. Επένδυσε σε ένα καλό δερμάτινο ζευγάρι και να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε απογοητεύσουν.

Τελευταίο στην κατηγορία των flats είναι το μοκασίνι. Τα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αμέτρητα και σίγουρα μπορείς να βρει το κατάλληλο για εσένα. Όπως και τα oxfords, ενδείκνυνται για office looks και δείχνουν τέλεια με ένα κουστούμι και το λευκό σου πουκάμισο ή με το αγαπημένο σου τζιν, πουκάμισο και ένα πουλοβερ.Το geek style είναι διαχρονικό.

6.Boohoo 7.Tsakiris Mallas 8.H&M 9.Net-a-porter 10.Migato

Heels

Επειδή όμως είμαστε γυναίκες και δύσκολα απαρνιόμαστε τα τακούνια, ακολουθούν και 5 ζευγάρια ψηλοτάκουνα που σίγουρα είναι απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη ντουλαπά. Αντίστοιχα με τις μπαλαρίνες με τα κορδόνια υπάρχουν και τα lace up heels που αποτελούν ένα από τα πιο στυλάτα και σεξυ παπούτσια που κυκλοφορούν εκεί έξω. Είτε με ένα φόρεμα για ένα πιο βραδινό look, είτε ακόμα και με ένα jean διπλωμένο, σίγουρα θα κλέψουν τα βλέματα όλων.

Για την all time classic μαύρη γόβα τα λόγια περισσεύουν! Είναι ένα παπούτσι που δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ και σίγουρα αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή σου για κάθε look οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Είναι κλασσικό και διαχρονικό. Ωστόσο μπορείς πλέον να την βρεις σε suede, δέρμα, λουστρίνι, κροκό, μυτερή ή στρογυλλή….οι επιλογές άπειρες και η απόφαση δική σου.

Τα Biker boots φορέσανε τακούνι, χοντρό και άνετο και κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και στυλ. Ένα μαύρο μποτάκι με χοντρό τακούνι είναι επίσης μια κλασσική επιλογή και ευκολοσυνδύαστο. Διάλεξε το σχέδιο που ταιριάζει στο στυλ σου και δώσε στα look σου μια street πινελιά.

Ωστόσο για λίγο πιο προσεγμένες εμφανίσεις ένα πιο ιδιαίτερο ψηλοτάκουνο μποτάκι είναι απαραίτητο. Τι θα έλεγες και μπορντώ λουστρίνι με χρυσές λεπτομέρειες; Φόρεσε το αγαπημένο σου cropped παντελόνι που είναι και τελευταία τάση της μόδας και ανέδειξε το με το κατάλληλο παπούτσι.

Τελευταίο ζευγάρι, εκείνα τα ψηλοτάκουνα πέδιλα που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση για ένα βραδινό look που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Επειδή ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να αλλάξει και να προσδιορίσει την εμφάνισή σου, επένδυσε σε ένα ζευγάρι εκκεντρικά πέδιλα που είναι ικανά να αναδείξουν ακόμα και το πιο απλό μάυρο φόρεμα. Φοριούνται και καλοκαίρι και χειμώνα. Tip: δεν φοράμε ποτέ πέδιλα με καλσόν ακόμα και το χειμώνα….η ομορφιά θέλει θυσίες άλλωστε, έτσι δεν λενε;

Ειρήνη-Fashion Reactor
www.fashionreactor.com