Τι θερμίδες έχουν τα καρυκεύματα που χρησιμοποιούμε στο φαγητό;

karukeumata-murodika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι σάλτσες, οι κρέμες κι όλα αυτά που πασπαλίζετε στο φαγητό σας μπορεί να είναι οι βασικοί ένοχοι που δεν χάνετε βάρος, ενώ προσέχετε;

Η δίαιτα και η προσπάθεια για απώλεια βάρους είναι μια περίπλοκη υπόθεση και πολλές φορές το μυστήριο της αύξησης των κιλών (ή έστω της μη απώλειάς τους), ενώ όλα νομίζετε πως γίνονται σωστά, παραμένει.

Οι συνήθεις «ένοχοι» είναι κυρίως οι υγρές θερμίδες (π.χ. τα αναψυκτικά) που νομίζουμε ότι επειδή τις πίνουμε, δεν μας «φορτώνουν», οι λάθος μερίδες, οι επεξεργασμένες τροφές και η απουσία σωματικής δραστηριότητας.

Ανάμεσά τους, όμως, υπάρχουν κι άλλοι «ένοχοι» που πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω μυρωδικά ή άλλα υλικά που προσθέτουμε στο φαγητό και αυξάνουν τις θερμίδες που καταναλώνουμε στο άψε-σβήσε (οι παρακάτω θερμίδες υπολογίζονται σε ποσότητα μιας κουταλιάς της σούπας).

Βούτυρο – 100 θερμίδες

Κρέμα τυρί – 50 θερμίδες

Γουακαμόλε - 25 θερμίδες

Κέτσαπ – 20 θερμίδες

Μουστάρδα - 11 θερμίδες

Μαγιονέζα – 95 θερμίδες

Ελαιόλαδο – 120 θερμίδες

Ξινόκρεμα – 23 θερμίδες

Ζάχαρη – 60 θερμίδες

Σάλτσα ταρτάρ – 32 θερμίδες

Βινεγκρέτ – 50 θερμίδες

Προσθέτοντας τις θερμίδες από αυτά, όπως και από τα παραπάνω λάθη με τα αναψυκτικά και τις μερίδες, δεν αργούμε να καταλάβουμε πώς γίνεται η δίαιτά μας να μη δουλεύει. Γι’ αυτό την επόμενη φορά υπολογίστε και τις παραπάνω θερμίδες σε αυτό που καταναλώνετε, οργανώστε λίγο καλύτερα τις μερίδες σας και ξεκινήστε τις δραστηριότητες. Τότε θα δείτε ότι οι κόποι σας θα αρχίσουν να έχουν ολοφάνερο αποτέλεσμα.