Ποιο μαξιλάρι να επιλέξω;

maksilari1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Τίποτα δεν μας βοηθάει να ξεκινήσουμε την ημέρα καλύτερα από έναν καλό βραδινό ύπνο. Και ύπνος χωρίς το σωστό μαξιλάρι δεν γίνεται! Πώς διαλέγουμε λοιπόν μαξιλάρι ανάλογα με τις ατομικές μας συνθήκες ύπνου;

Οι ειδικοί εξηγούν πως το μαξιλάρι επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα του ύπνου μας, αλλά και τον βαθμό ξεκούρασης και ευεξίας που θα έχουμε την επόμενη μέρα. Το λάθος μαξιλάρι, προσθέτουν και η δική μας εμπειρία επιβεβαιώνει, μπορεί να επιδεινώσει πονοκεφάλους, πόνο στο λαιμό, τους ώμους ή τα χέρια, να κάνει πιο έντονη προϋπάρχουσα δυσφορία, φτέρνισμα και δύσπνοια. Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσουμε λοιπόν νέο μαξιλάρι; Ο γενικός κανόνας λέει πως το μαξιλάρι πρέπει να ανανεώνεται κάθε  12 με 18 μήνες.

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν καταλήξουμε στο μαξιλάρι που θα συντροφεύει τον ύπνο μας.

Στόχος είναι το μαξιλάρι να κρατάει το κεφάλι μας σε ευθεία με το σώμα, να στηρίζει τον αυχένα και να είναι φτιαγμένο από υλικά τέτοια που σέβονται το σώμα μας. Αυτό ισχύει καθώς το μαξιλάρι έρχεται σε επαφή με το ευαίσθητο πρόσωπό μας, το στόμα, τα μάτια και τη μύτη.

Ακολουθώντας αυτές τις κατευθυντήριες, επιλέξτε μαξιλάρι από φυσικά υλικά ελέγχοντας την ετικέτα. Ιδανικά, προτιμήστε μαξιλάρια με θήκες που αφαιρούνται και πλένονται. Σχετικά με το ύψος του ιδανικού μαξιλαριού, τα 7-15 εκατοστά θεωρούνται τα κατάλληλα.

Αν κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι θα χρειαστείτε ένα σταθερό μαξιλάρι για να κρατάει το κεφάλι μας στην ίδια ευθεία με το σώμα, ενώ αν κοιμάστε μπρούμυτα, το μαξιλάρι θα πρέπει να είναι μαλακό ώστε να προσαρμόζεται και να συμπληρώνει το κενό ανάμεσα στο αυτί και τον αυχένα.  

Όταν ψωνίζετε για ένα νέο μαξιλάρι, έχετε επίσης κατά νου τα εξής:

Μην υπολογίζετε το κόστος με την έννοια ότι όσο πιο καλό και ακριβό είναι εκείνο που θα επιλέξετε, τόσο καλύτερο ύπνο θα εξασφαλίσετε για τον εαυτό μας με όλα τα παρεπόμενα οφέλη. Ωστόσο, κάνοντας μελετημένη έρευνα αγοράς, ίσως δεν χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία. Μια καλή ιδέα είναι εκμεταλλευτείτε την περίοδο των εκπτώσεων.

Δοκιμάστε το υποψήφιο μαξιλάρι στο κατάστημα.

Πολλά μαξιλάρια έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ειδικών αναγκών, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων, του πονοκέφαλου και του πόνο στον αυχένα. Συζητήστε με τον πωλητή τις εξειδικευμένες επιλογές που θα ανταποκριθούν στις ατομικές σας ανάγκες, για ύπνο ελαφρύ και ξεκούραστο!