Τα 7 πιο κοινά λάθη της δίαιτας

ta-7-pio-koina-lathi-tis-diaitas-pio-koina-lathi-tis-diaitas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Η απώλεια βάρους αποτυγχάνει όταν κάνουμε διάφορα λάθη. Δείτε ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξεκινούν με ενθουσιασμό τα σχέδια για την απώλεια βάρους, συνειδητοποιούν στα μέσα της όλης διαδικασίας ότι έχουν εργαστεί πολύ σκληρά προσέχοντας όλες τις λεπτομέρειες, αλλά τελικά δεν έχουν χάσει πολύ βάρος. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Καταρχήν, δεν είναι όλα τα προγράμματα απώλειας βάρους, κατάλληλα για όλους. Το κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά σε κάθε δίαιτα. Έτσι, ενώ ένα άτομο μπορεί να χάσει βάρος εύκολα, κάποιο άλλο δεν μπορεί, όταν ακολουθηθεί η ίδια δίαιτα. Η απώλεια βάρους αποτυγχάνει όταν κάνουμε διάφορα λάθη...

Λάθος no1: Μη επαρκής εξωτερική υποστήριξη

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να χάσουν βάρος χωρίς εξωτερική υποστήριξη. Δεν είναι αρκετό να συμβουλεύεστε μόνο το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Χρειάζεστε επίσης έναν επαγγελματία υγείας και έναν γυμναστή, οι οποίοι θα σας ενθαρρύνουν με πολλούς τρόπους και θα σας δώσουν κίνητρα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Λάθος no2: Λάθος πρόγραμμα

Πολλοί από εσάς είναι σίγουρο ότι θα πάτε στο γυμναστήριο και θα τσεκάρετε με ποιό μηχάνημα θα ασχοληθείτε πρώτα. Χωρίς ένα σωστό πρόγραμμα, το μόνο που θα πετύχετε, είναι να χάσετε χρόνο και να μην οργανωθείτε ποτέ. Είναι σημαντικό να προγραμματίσετε μια λίστα με τις ασκήσεις που ταιριάζουν σε εσάς και να το τηρήσετε επιμελώς, αν θέλετε να δείτε αποτελέσματα στην απώλεια βάρους.

Λάθος no3: Μη αλλαγή προπόνησης κάθε τέσσερις εβδομάδες

Όταν ξεκινάμε ένα πρόγραμμα προπόνησης, συχνά ξεχνάμε να αλλάξουμε τις ασκήσεις μετά από τέσσερις εβδομάδες. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε το ίδιο σύνολο ασκήσεων και το ίδιο πρόγραμμα διατροφής για μήνες και τελικά συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε χάσει πολύ βάρος. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί. Όταν κάνουμε τις ίδιες ασκήσεις ξανά και ξανά για αρκετές εβδομάδες, το σώμα μας προσαρμόζεται σε αυτό και στη συνέχεια δεν ανταποκρίνεται. Δώστε στον εαυτό σας ένα καλό «ταρακούνημα» και αλλάξτε τη ρουτίνα και τη διατροφή σας κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Αυτό θα φέρει καταπληκτικά αποτελέσματα.

Λάθος no4: Αποτυχία να λάβετε σοβαρά υπόψη το θέμα της διατροφής

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η άσκηση είναι ο μόνος τρόπος για να χάσουν βάρος. Κάνουν εντατικά γυμναστική και στη συνέχεια βγαίνουν έξω για πρόχειρο φαγητό, μόνο για να συνειδητοποιήσουν τελικά ότι δε χάνουν κιλά.

Η άσκηση μαζί με τη σωστή διατροφή, είναι ο καλύτερος τρόπος για την απώλεια βάρους. Μάθετε να χωρίζετε τα γεύματά σας σε έξι μικρότερα γεύματα. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιέχει πολλές φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και όχι trans λιπαρά και πίνετε άφθονο νερό -όχι λιγότερο από τρία λίτρα την ημέρα.

Λάθος no5: Να μην ξέρετε πότε να σταματήσετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν γυμναστική, ξεχνούν ότι πρέπει να σταματάνε κάποια στιγμή, ώστε να αφήνουν το σώμα να ξεκουραστεί και να ανακτήσει δυνάμεις. Πολλά άτομα καταναλώνουν λίγες θερμίδες, ασκούνται έντονα και τελικά κουράζονται χωρίς να χάνουν πολύ βάρος. Επικεντρωθείτε λοιπόν στην ποιότητα των ασκήσεων, παρά στην ποσότητα.

Λάθος no6: Να τα παρατάμε στη μέση

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αποθαρρύνονται στα μέσα του προγράμματος απώλειας βάρους τους, ειδικά όταν δεν φαίνεται να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα εντός των πρώτων εβδομάδων. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε το πρόγραμμά μας με συνέπεια, να τρώμε σωστά, να ασκούμαστε και να ξεκουραζόμαστε. Όταν όλα αυτά δεν τηρούνται, η απώλεια βάρους θα αποτύχει και θα αποθαρρυνόμαστε στα μισά του προγράμματος.

Λάθος no7: Έλλειψη άσκησης

Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν μια δίαιτα χωρίς να την έχουν ελέγξει, η οποία μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη -με λιγότερες από 500 θερμίδες την ημέρα- και αναμένουν δραματική απώλεια βάρους. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να μην περιλαμβάνει γυμναστική. Η απώλεια βάρους μπορεί τελικά να επιτευχθεί, αλλά δε θα διατηρηθεί για πολύ. Θα αδυνατίσετε καθώς το σώμα σας δε θα τρέφεται σωστά και θα είστε επιρρεπείς σε ασθένειες. Μόνο μια καλή διατροφή με τα κατάλληλα θρεπτικά τρόφιμα σε συνδυασμό με μια καλή σειρά ασκήσεων υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία υγείας, θα διασφαλίσουν μια επιτυχημένη απώλεια βάρους.

Ελέγξτε τη δίαιτά σας, χρησιμοποιώντας αυτά τα επτά σημεία αναφοράς ως καθοδήγηση και δείτε αν κάνετε κι εσείς τα παραπάνω λάθη. Βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε κάποιες τροποποιήσεις και «απολαύστε» τη δίαιτά σας!