Tips για καλύτερη ζωή από την Ελένη Πετρουλάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας

eleni-petroulaki-1 Kaplanidis

«Χαίρομαι που συμμετέχω στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευεξίας (Global Wellness Day) μιας γιορτής που έχει στόχο να  κάνει όλους τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν την αξία της καλής ζωής. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του περιοδικού «Fitness&Spa» η οποία εύχομαι να γίνει θεσμός και από τη πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να το πετύχουμε». 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας, η γνωστή και αγαπημένη γυμνάστρια μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά ευεξίας, χαλάρωσης, καλύτερης ζωής.

H Eλένη Πετρουλάκη λέει "NAI" στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευεξίας -Global Wellness Day (Σάββατο, 11 Ιουνίου) και μας δίνει τα δικά της tips για μια καλύτερη ζωή:

1. Η ευεξία για μένα είναι τρόπος ζωής. Με μια ολιστική προσέγγιση ξεκινώντας από την άσκηση , τη σωστή διατροφή την καλή ψυχολογία βάζουμε στόχο να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, δηλαδή την υγεία μας.

2. Αυτό που με χαλαρώνει εκτός από την άσκηση, είναι μια βόλτα στη θάλασσα .Με βοηθάει να συγκεντρώνομαι και να βάζω τις σκέψεις μου σε τάξη.

3. Θετική σκέψη, αισιοδοξία και το fit n’form super gel από τη σειρά fitlab είναι τα δικά μου «μυστικά» ευεξίας και ομορφιάς.

4. Φροντίζουμε να νιώθουμε καλά με το σώμα μας για τον εαυτό μας. Όχι για τους άλλους!

5. Ο στόχος για μια καλύτερη ζωή πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους. Και μη ξεχνάτε: η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας!

6. Έστω και μισή ώρα γυμναστικής  την ημέρα μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία μας. Το ίδιο ισχύει και με την ισορροπημένη διατροφή. Θαύματα δεν γίνονται. 

Kaplanidis

«Το Wellness είναι ένδειξη αγάπης προς τον εαυτό μας. Δεν είναι αγγαρεία το να αθλούμαστε, το να τρώμε σωστά, το να προσέχουμε την ψυχική μας υγεία. Αυτό υποστηρίζω εδώ και χρόνια και αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω σε όλους. Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και αυτός θα σας ανταμείψει!» 

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ευεξίας

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016, θα γιορταστεί για 2η χρονιά σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Μέρα Ευεξίας. Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους «Πρεσβευτές του Global Wellness Day» παγκοσμίως, είναι ότι εφέτος ο εορτασμός θα ξεπεράσει τα 3.000 ξενοδοχεία & τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ευεξίας με σκοπό να διαδοθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους το μήνυμα: «Μια μέρα είναι αρκετή για να σου αλλάξει τη ζωή». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Ιουνίου με την ανατολή του ήλιου στη Νέα Ζηλανδία και θα ολοκληρωθούν με τη δύση του ηλίου στη Χαβάη! Η «καρδιά» του εορτασμού της  Παγκόσμιας Μέρας Ευεξίας  θα χτυπήσει δυνατά φέτος και στην Αθήνα.  Η εκδήλωση για τον εορτασμό θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Αγίων Ασωμάτων & Ερμού στο Θησείο (12.00-19.00) με συνδιοργανωτή τον  Δήμο Αθηναίων και το περιοδικό Fitness&Spa. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν κορυφαίοι γυμναστές και γυμναστήρια που θα παρουσιάσουν τα πιο πρωτοποριακά Fitness προγράμματα με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού.

Το «Global Wellness Day», είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τη Belgin Aksoy στη Τουρκία το 2012. Σήμερα ο οργανισμός αυτός αποτελείτε από «Πρεσβευτές» σε πάνω από 70 χώρες ανά το κόσμο με στόχο τη διάδοση του ευ ζην. Στο σύντομο αυτό διάστημα ο οργανισμός Global Wellness Day έχει λάβει την υποστήριξη πολλών αστέρων του Χόλυγουντ, συγγραφέων, αθλητών και διάσημων επιχειρηματιών όπως ο Richard Branson (ιδρυτής του Virgin Group) και o Jonas Kjellberg (συνιδρυτής του Skype).