Αφρόλουτρο και άλλες χρήσεις της μπύρας που δεν είχαμε φανταστεί

mpura1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Η μπύρα είναι εύγευστη, δροσιστική και ιδανικό ρόφημα για το καλοκαίρι. Εκτός από αυτόν της τον ρόλο όμως διαθέτει και άλλες κρυφές χάρες. Ας τις γνωρίσουμε.

Κατά του ροχαλητού

Η διαδικασία είναι απλή και το καλό που θα κάνετε στο σύντροφό σας μεγάλο. Αρχικά, βρείτε ένα μπλουζάκι με τσέπη πουκαμίσου. Στην τσέπη, βάλτε ένα κουτάκι μπύρας και ασφαλίστε το στη θέση με μια παραμάνα. Όταν πέσετε για ύπνο, φορέστε το μπλουζάκι ανάποδα. Οι έρευνες δείχνουν πως ροχαλίζουμε περισσότερο όταν είμαστε ξαπλωμένοι ανάσκελα, ενώ το κουτάκι της μπύρας στην πλάτη σας θα σας εμποδίζει να γυρίσετε, παραμένοντας πάντα πλάγια και έτσι θα ροχαλίζετε σαφώς λιγότερο.

Για τιθασευμένα μαλλιά

Μερικές σταγόνες μπύρας είναι αρκετές για να δαμάσουν τις ατίθασες τρίχες της κεφαλής σας. Χρησιμοποιήστε τη μπύρα σαν αφρό χτενίσματος, αρκεί να μην το παρακάνετε.

Μασάζ με γεύση μπύρας

Πάρτε ένα κουτάκι μπύρας και χρησιμοποιείστε το αυτούσιο για να κάνετε μόνοι σας μασάζ στον εαυτό σας. Κάντε μασάζ στα πέλματά σας, στηριχτείτε σε ένα τοίχο και με τη βοήθεια της μπύρας κάντε μαλάξεις στην πλάτη σας και με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιήστε το κουτάκι για τους γλουτούς, τους μηρούς και τον αυχένα σας. Η πίεση που ασκείται χαλαρώνει τους μύες και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Αφρόλουτρο με μπύρα 

Σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό, ρίξτε και ένα μπουκάλι μπύρα. Η μπανιέρα θα αφρίσει εντυπωσιακά, ενώ η μαγιά θα ενυδατώσει ιδανικά το δέρμα σας. Μείνετε στη μπανιέρα για 20 λεπτά και μετά σκουπιστείτε χωρίς να ξεπλυθείτε με νερό πρώτα. Μην φοβάστε ότι θα μυρίζετε μπύρα, αν θεωρήσουμε ότι σας απασχολεί κάτι τέτοιο. Δεν θα μυρίζετε μπύρα, αλλά σαν φρεσκοψημένο ψωμί. Και πάλι η μαγιά δηλαδή θα έχει κάνει το θαύμα της.