Εσείς τι κάνετε κάτω από το ντους;

ntous-omorfia

Εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο κάτω από το ντους για περιποίηση που το δέρμα θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Τις μέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει, εύλογα θα απαντήσετε, «δροσίζομαι». Οι skingurus πάντως σας προτείνουn και 4+2 κινήσεις φροντίδας από την κορυφή ως τα νύχια, που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε το χρόνο σας στο μάξιμουμ, ακόμα και κάτω από το τρεχούμενο νερό!

Πριν το ντους

Υιοθετήστε το dry brushing. Πάρτε μια βούρτσα από φυσική τρίχα και τρίψτε με σταθερές κινήσεις όλο το σώμα ξεκινώντας από τα πόδια με κατεύθυνση προς την καρδιά. Το ξηρό βούρτσισμα συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών που περιβάλλουν τα κύτταρα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αποκαλύπτοντας τη λάμψη της επιδερμίδας. Αν έχετε ήδη μαυρίσει , μη φοβάστε, δεν θα χάσετε tο χρώμα σας. Αντίθετα, θα το αναδείξετε. Μόνο μην επιχειρήσετε να κάνετε την κίνηση αυτή αν έχετε καεί στον ήλιο.

Στο ντους

Πρόσωπο: Αξιοποιήστε τα 10 λεπτά που μένετε, κατά μέσο όρο, στο ντους κάνοντας εκείνη τη μάσκα ενυδάτωσης, ανανέωσης, κλπ που έχετε αγοράσει και δεν βρίσκετε ποτέ χρόνο να χρησιμοποιήσετε. Αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας -απλώστε μια πλούσια στρώση μάσκας- κατά προτίμηση με υφή κρέμας/gel που δεν γλιστρά πάνω στο υγρό δέρμα- και αφήστε την να δράσει μέχρι να βγείτε από το ντους. Οι ατμοί ανοίγουν τους πόρους, βοηθώντας τα ενεργά συστατικά και τις βιταμίνες της σύνθεσης να απορροφηθούν ευκολότερα από την επιδερμίδα. Εναλλακτικά, 2-3 φορές την εβδομάδα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο του ντους για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν. 

Tip: Αν έχετε αγοράσει κάποια από τις «έξυπνες» συσκευές καθαρισμού προσώπου, χρησιμοποιήστε τις την ώρα του ντους, πριν απλώσετε τη μάσκα. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

 Οι ατμοί ανοίγουν τους πόρους, βοηθώντας τα ενεργά συστατικά και τις βιταμίνες των προϊόντων να απορροφηθούν ευκολότερα από την επιδερμίδα. 

Μαλλιά: Αν συνδυάζετε το ντους με το λούσιμο, εκμεταλλευτείτε τη ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα του μπάνιου για μια κούρα ενυδάτωσης και λάμψης στα μαλλιά. Μια με δύο φορές την εβδομάδα, αντικαταστήστε το συνηθισμένο κοντίσιονερ με μια σύνθεση εμπλουτισμένη με θρεπτικά έλαια, ή μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης. Οι ατμοί του ντους θα βοηθήσουν τα ενεργά συστατικά τους να διεισδύσουν στην τρίχα. Χρησιμοποιήστε το προϊόν μετά το σαμπουάν ή αν δεν σκοπεύετε να λουστείτε, απλώστε το πριν μπείτε στο ντους, μόνο στις άκρες και ξεβγάλτε το λίγο πριν βγείτε.

Σώμα: Η θαμπή, αφυδατωμένη επιδερμίδα που «ασπρίζει» και ξεφλουδίζει - ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο το καλοκαίρι, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίσταται από την έκθεση στον ήλιο, τον αέρα και το αλάτι της θάλασσας- δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σαπούνια που ξηραίνουν ακόμα περισσότερο το δέρμα, ούτε με επιθετικά προϊόντα απολέπισης. Επιλέξτε αφρόλουτρα εμπλουτισμένα με ενυδατικά συστατικά και θρεπτικά έλαια που θα επαναφέρουν την απαλότητα και τη λάμψη στην επιδερμίδα του σώματος. 

Tip: Αν θέλετε να συνδυάσετε ενυδάτωση και ήπια απολέπιση, αναμείξτε στην παλάμη σας το αφρόλουτρο με μικρή ποσότητα από ένα προϊόν scrub και τρίψτε το ελαφρά σε όλο το σώμα.

Πόδια: Έχετε εφαρμόσει το κοντίσιονερ ή τη μάσκα μαλλιών; Αντί να ξεπλύνετε τα υπολείμματα του προϊόντος που έχουν μείνει στα χέρια σας, απλώστε τα στα νύχια των ποδιών σας, πάνω στα πετσάκια και με ένα τρίχινο βουρτσάκι τρίψτε τα καλά. Επίσης μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μαλακώσετε τις σκασμένες φτέρνες σας -προσοχή μόνο μη γλιστρήσετε!

Από το πρόσωπο ως τα πόδια, το ντους είναι η τέλεια ευκαιρία για φροντίδα. 

Μετά το ντους

Η φροντίδα δεν θα ήταν φυσικά πλήρης χωρίς την ενυδάτωση. Επιλέξτε ένα ανάλαφρο γαλάκτωμα σώματος- το καλοκαίρι και πολύ περισσότερο σε μέρες καύσωνα, αποφύγετε τις ενυδατικές κρέμες με πλούσια υφή, θα σας κάνουν να ιδρώσετε- με ή χωρίς άρωμα. Απλώστε το μόλις βγείτε από το ντους -για να συγκρατήσει περισσότερη υγρασία- αφού προηγουμένως έχετε ταμπονάρει ελαφρά την επιδερμίδα με ένα μπουρνούζι.

Tip: Για ενυδάτωση αλλά και λάμψη- ιδίως αν ετοιμάζεστε για βραδινή έξοδο-, αντικαταστήστε το γαλάκτωμα με ένα ξηρό λάδι σώματος. Η αίσθηση που προσφέρει δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Πηγή: www.skingurus.gr