Πώς θα αγαπήσουμε τον εαυτό μας (επιτέλους);

antras-prooptiki-ilios
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Εάν πραγματικά θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει πρωτίστως να είμαστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό μας –να αγαπήσουμε, με άλλα λόγια, τον εαυτό μας. Αν και φαινομενικά ακούγεται απλό, δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρο ή εύκολο για τον καθένα. Υπάρχουν ωστόσο τρεις βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αυτοπεποίθηση
Συχνά ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Οι αμφιβολίες που μπορεί να έχουμε μας κρατάνε πίσω περισσότερο απ' όσο αντιλαμβανόμαστε. 

Κανένας δεν είναι τέλειος
Όσο πιο γρήγορα το διαπιστώσουμε και το αποδεχτούμε, τόσο καλύτερα για εμάς. Μόνο έτσι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες και τα σφάλματα μας, ώστε να είμαστε σε θέση μετά να επιχειρήσουμε την αντιμετώπισή τους.

Αγάπη και συμπάθεια
Ο δρόμος για την αγάπη προς τον εαυτό μας, περνάει από τους άλλους. Με σύμβουλο το τρίπτυχο ανθρωπιά, ευαισθησία και συμπάθεια, θα μπορέσουμε, όχι μόνο να προσφέρουμε στους γύρω μας, αλλά και να είμαστε πιο ανοιχτοί στο να δεχτούμε βοήθεια και στήριξη από εκείνους.

Ποιοτικός χρόνος
Ασχολούμενοι με πράγματα που μας ευχαριστούν και που μας γεμίζουν, όπως η εαυτό μαγειρική, η εθελοντική εργασία ή ο χορός, θα αισθανθούμε καλύτερα με τον εαυτό μας, γεγονός που θα αυξήσει την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ό,τι και να είναι αυτό που μας γεμίζει, πρέπει να το κάνουμε τακτικά αφήνοντας την επανατροφοδότηση να μας ευνοήσει!