Ανακαλύφθηκε ένα ακόμη απρόσμενο όφελος της κανέλας

kanela

Θαυματουργή η κανέλα σε μικρές ποσότητες καθημερινά

ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Οι φίλοι της κανέλας έχετε έναν ακόμη λόγο να την πασπαλίσετε στα σνακ σας, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα κάνει καλό στο στομάχι και το έντερο.

Η κανέλα είναι γνωστή για την αρωματική της ιδιότητα, αλλά και το πλήθος οφελών της, τόσο στον οργανισμό, όσο και στην εμφάνισή μας και στο σπίτι μας. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί άλλο ένα όφελος, αφού σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του στομάχου.

Παρ’ όλο που στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν χοίροι, οι ερευνητές διατείνονται ότι το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στους ανθρώπους. Η κατανάλωση κανέλας μαζί με τα γεύματα φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στα στομάχια των ζώων μετά τα γεύματα, αφήνοντας το σώμα τους πιο δροσερό.

Πασπαλίστε την στον καφέ, στο μήλο, στο γιαούρτι και στα σνακ

Συν τοις άλλοις, η κανέλα προστάτευε τα τοιχώματα του στομάχου και του λεπτού εντέρου, προστατεύοντας ουσιαστικά την ακεραιότητά του, όπως αναφέρει ο ερευνητής Kourosh Kalantar-zadeh. Τα γουρούνια που κατανάλωναν κανέλα σημείωσαν μια γενικότερη βελτίωση στη συνολική υγεία τους και οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να μειώνει τα επίπεδα των οξέων του στομάχου και της πεψίνης στο έντερο, βοηθώντας τη ροή του αίματος στα τοιχώματα, κάτι που μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη πέψη και υγεία του εντέρου.

Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα πάνω στο θέμα, ο Kalantar-zadeh υποστηρίζει ότι 1 γραμμάριο κανέλα την ημέρα θα έχει σίγουρα οφέλη στον οργανισμό μας.

Προσοχή: το Υπουργείο Υγείας των Η.Π.Α. αναφέρει ότι η κατανάλωση 6 ή περισσοτέρων γραμμαρίων κανέλας την ημέρα για 6 εβδομάδες, μπορεί να έχει τοξική δράση.