Δέκα ασκήσεις για να μεταμορφώσετε το κορμί σας

perpatima-athlisi-gunaika-periodos
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος κόπος και μια ισορροπημένη διατροφή για να πετύχετε τον στόχο σας.

Ψάχνετε για αποτελεσματικούς τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία και το κορμί σας; Υπάρχουν ορισμένες απλές, αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιτευχθεί ο στόχος σας. Οι ασκήσεις αυτές θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε το κορμί σας και να κάψετε περιττές θερμίδες, αλλά ,όπως πάντα, χρειάζεται και μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Σχοινάκι

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε σκοινάκι; Πιθανόν από τα σχολικά σας χρόνια. Το σχοινάκι δεν κοστίζει, δεν πιάνει χώρο, είναι εύκολο και, το πιο σημαντικό, καίει πάρα πολλές θερμίδες. Η άσκηση με το σχοινάκι θα βελτιώσει και την καρδιαγγειακή κυκλοφορία του οργανισμού σας χαρίζοντάς σας μεγαλύτερες αντοχές. Ένα επιπλέον μπόνους είναι ότι μπορείτε να κάνετε σκοινάκι οπουδήποτε και σχεδόν χωρίς κόστος.

Βαθιά καθίσματα

Το βαθύ κάθισμα είναι μια ολοκληρωμένη άσκηση με την οποία δουλεύουν πολλές ομάδα μυών. Συγκεκριμένα βοηθάει να τονωθούν οι γλουτιαίοι, δυναμώνει το κορμί και καίει αρκετές θερμίδες. Για να αυξήσετε την ένταση και να ανεβάσετε τους παλμούς μπορείτε να κάνετε άλματα ή να κρατάτε βάρη που αυξάνουν την αντίσταση. Εκτός από το να σας σμιλεύει το κορμί, αυτή η άσκηση θα σας βελτιώσει και τη υγεία. Είναι μια εύκολη άσκηση την οποία μπορείτε να κάνετε παντού, σε κάθε στιγμή.

Κάμψεις

Πιθανόν να είναι η λιγότερο δημοφιλής άσκηση της λίστας, αλλά μπορεί να κάνει θαύματα. Υπάρχουν πάρα πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε την συγκεκριμένη άσκηση, οπότε μην σας τρομάζει εάν είστε αγύμναστοι. Είναι σημαντικό να έχετε ποικιλία στις ασκήσεις, τόσο για να μην βαρεθείτε και τα παρατήσετε, όσο και για να ασκήσετε περισσότερες ομάδες μυών στο σώμα σας. Οι κάμψεις, όχι μόνο δυναμώνουν τα άνω άκρα και το κορμό, αλλά ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία και είναι αποτελεσματικές στη βελτίωση τηςστάσης του σώματος. Φτάνει μόνο να τις κάνετε σωστά και να έχετε ίσια την πλάτη σας, για να αποφύγετε τραυματισμούς.

Προτάσεις

Για να τονώσετε τα πόδια σας, οι προτάσεις είναι μια ιδανική άσκηση γιατί σας επιτρέπει να δουλέψετε κάθε πόδι χωριστά. Για να αυξήσετε την ένταση, μπορείτε να δοκιμάσετε άλματα. Τρία σετ των δέκα επαναλήψεων την ημέρα είναι ένας ιδανικός στόχος. Όπως και τα βαθιά καθίσματα, οι προτάσεις αποτελούν μια αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε ανέξοδα, όποτε έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο.

Κολύμβηση

Καλά νέα για τους λάτρεις του καλοκαιριού και της θάλασσας, αφού η κολύμβηση είναι μια από τις αποτελεσματικότερες και πιο ολοκληρωμένες ασκήσεις που βελτιώνει τις αντοχές και δυναμώνει το κορμί. Παράλληλα, βοηθά να μειώσετε την αρτηριακή πίεση, ενισχύει την καρδιά και βελτιώνει την αερόβια ικανότητά σας..

Τρέξιμο

Το τρέξιμο έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο στο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία, αφού βοηθάει στον έλεγχο του άγχους και μειώνει τον κίνδυνο για κατάθλιψη. Αναφορικά με το σώμα, το τρέξιμο βελτιώνει την καρδιακή υγεία, καίει πολλές θερμίδες και τονώνει τα πόδια. Μπορεί να απαιτεί περισσότερο ελεύθερο χρόνο και χώρο από κάποιες άλλες ασκήσεις της λίστας, αλλά, όταν αρχίσετε να τρέχετε συστηματικά, θα βλέπετε όλο και μεγαλύτερα αποτελέσματα. Όπως πολλές άλλες ασκήσεις, καλό είναι να υπάρχει λίγη ποικιλία, με εναλλαγή των ρυθμών αλλά και σε συνδυασμό με τζόκινγκ.

Ποδηλασία

Το ποδήλατο ως άσκηση είναι αντίστοιχη περίπου με την κολύμβηση, αφού καίει πολλές θερμίδες, γυμνάζει τα πόδια, τα χέρια και την πλάτη, ενώ αυξάνει τις αντοχές και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς. Εκτός όμως από το να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά παραπανίσια κιλά, το ποδήλατο είναι και ένα οικολογικό μέσο μεταφοράς, οπότε μπορεί να σας γλυτώσει χρήματα. Το ποδήλατο είναι όμως και μια κοινωνική άσκηση που μπορείτε να χαρείτε με φίλους και την οικογένειά σας.

Βάρη

Τα βάρη, εφόσον γυμνάζεστε συστηματικά, είναι μια αποτελεσματική λύση για να γυμνάσετε το άνω άκρα εύκολα και σχετικά ανέξοδα, ακόμα και στο σπίτι σας. Η ποικιλία στάσεων και ασκήσεων θα σας επιτρέψει να ασκήσετε τις διάφορες μυικές ομάδες χωριστά, αλλά χρειάζεται προσοχή για να μην τραυματιστείτε. Για καλύτερα αποτελέσματα χρειάζεται συστηματική άσκηση, αλλά και να αφήνετε μικρά διαστήματα για να ξεκουραστεί το σώμα, οπότε το ιδανικό είναι να γυμνάζεστε με βάρη τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Άρσεις ποδιών

Πρόκειται για μια πανεύκολη και ανέξοδη άσκηση την οποία μπορείτε να κάνετε παντού, χωρίς εξοπλισμό ή απαιτήσεις χώρου. Ενισχύει του κοιλιακούς και τονώνει τα πόδια, ιδιαίτερα του μυς των μηρών. Όπως όλες οι ασκήσεις, η συστηματική άσκηση θα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

«Σανίδα»

Αυτή η ισοστατική άσκηση φαίνεται απλή, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού γυμνάζει πολλές μυικές ομάδες. Μπορείτε να την κάνετε οπουδήποτε και να την προσαρμόσετε στις αντοχές σας για να φτάσετε στον στόχο σας.