Κάνουμε το σπίτι μας χειμωνιάτικο με τα trends του 2017

xeimerini-diakosmisi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Καιρός να αλλάξει η διακόσμηση του σπιτιού μας, να ζεστάνουμε τον χώρο μας και να δημιουργήσουμε μια φωλιά για τον χειμώνα. Από την interior designer, Στέλλα Ανδρικοπούλου.

Φέρνοντας τα έπιπλα πιο κοντά στο κέντρο του σαλονιού, εξασφαλίζουμε ένα πιο χουχουλιάρικο αποτέλεσμα.

Επιλέγουμε πιο βαριά υφάσματα σε ζεστά χρώματα και χαλιά σε έντονες αποχρώσεις. Τα παλιά κλασσικά έχουν επιστρέψει στην μόδα εδώ και μια πενταετία και δεν θέλουμε καθόλου να τα ξεφορτωθούμε. Κάθε σπίτι έχει κληρονομήσει τουλάχιστον από ένα.

Βαριές κουρτίνες, σκούρα χρώματα, μονόχρωμα ριχτάρια και μάλλινα μαξιλάρια: νόμος! 

Δεν είναι ανάγκη να αλαλάξουμε καναπέ ή να βάψουμε τοίχους. Με τέτοιες πινελιές θα ζεστάνουμε πολύ τον χώρο.

Τι κι αν δεν έχουμε τζάκι; Τα κεριά και η αίσθηση της φλόγας ζεσταίνουν πολύ την ατμόσφαιρα. Γεμίζουμε τους διαθέσιμους χώρους με ατμοσφαιρικά κεριά και κηροπήγια.

Μια πολύ καλή λύση είναι και τα ηλεκτρικά τζάκια που σπάνε την υγρασία.

Αν πάλι έχουμε τζάκι, κρατάμε μερικά ξύλα, τα περνάμε ένα λούστρο και τα χρησιμοποιούμε ως διακοσμητικά. 

Χρώματα όπως το γκρι σκούρο, το μπορντό και το πράσινο σκούρο είναι must για τον φετινό χειμώνα.

Δεν φοβόμαστε το λευκό! Και αυτό μπορεί να μας δώσει ένα «καθαρό» αποτέλεσμα, οπότε προσθέτουμε πινελιές όπως πλεκτές κουβέρτες, πλεκτά μαξιλάρια, ντεκαπέ έπιπλα κ.ά.

Τερακότα, ένα από τα φετινά αγαπημένα! Το ζεστό υλικό σε πλακάκια για το πάτωμα ή τα μπάνια και ως επένδυση σε τζάκια, με πιο ψυχρούς λευκούς τόνους αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς για φέτος τον χειμώνα.

O φελός κάνει δυναμικό come back. Όχι μόνο επειδή είναι ένα υλικό που μπορεί να σου δώσει διαφορετική υφή και χρώμα άλλα και γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρισμα σε open plan χώρους, λειτουργώντας και ως ηχομονωτικό. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να κολλάμε φωτογραφίες ή άλλα αντικείμενα διακόσμησης ή χρηστικά. 

Το σκούρο πράσινο είναι το καινούργιο navy blue που κάνει τον χώρο πιο χειμερινό και αναδεικνύει τα υλικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πινελιές σε μαξιλάρια, ριχτάρια και διακοσμητικά με πολύ αριστοκρατικό αποτέλεσμα άλλης δεκαετίας.

Μια ρομαντική τάση επίσης είναι οι αποχρώσεις του ροζ και του μπλε με διακόσμηση από κρύσταλλα, μεταλλικά και διάφανα αντικείμενα που αφήνουν το φως του ήλιου να περνάει από μέσα και το διαχέουν στο δωμάτιο.

 

Ένα τέλειο trend του φετινού χειμώνα είναι το λευκό μάρμαρο σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως κουτιά, βαζάκια κ.ά.

Ο χαλκός ή rose gold κάνει ακόμη και το πιο φθηνό αντικείμενο να δείχνει ακριβό, προσφέρει ζεστασιά και μετατρέπεται στην πιο chic επιλογή διακόσμησης. 

Κείμενο: Στέλλα Ανδρικοπούλου/Facebook page