Φέτος, κρατάμε τα χέρια μας νεανικά με έξι βήματα

krema-xeria-gunaika
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Δεν υπάρχει λόγος να γεράσουν τα χέρια πιο γρήγορα από το πρόσωπο γι' αυτό ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές για άνω άκρα όμορφα, νεανικά και περιποιημένα.

Πιθανόν να έχετε μια σειρά από αντιγηραντικά προϊόντα για το πρόσωπο, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να προμηθευτείτε ανάλογα μέσα περιποίησης για τα χέρια σας; Όπως και το πρόσωπο, έτσι και τα χέρια έχουν να αντιμετωπίσουν την ηλιακή ακτινοβολία, βλαβερά χημικά συστατικά που εμπεριέχονται σε σαπούνια και απολυμαντικά, αλλά και τις καθημερινές κακουχίες, το κρύο, την υγρασία κ.ά. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα διατηρήσετε νεανικά και σφριγηλά.

Πρόβλημα: Όταν τα χέρια πλένονται τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να προκληθεί ξηρότητα στα δέρμα, η οποία με τη σειρά της συντελεί στη δημιουργία ρυτίδων. Τι να κάνετε:

  • Για την αποφυγή της αφυδάτωσης του δέρματος δοκιμάστε κάποια ενυδατική κρέμα μετά από κάθε πλύση των χεριών. Προτιμήστε μια παχύρρευστη κρέμα για καλύτερα αποτέλεσμα.
  • Επίσης, χρησιμοποιήσετε αντίστοιχα προϊόντα με εκείνα που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο, δηλαδή μια αντιοξειδωτική κρέμα με αντηλιακή δράση την ημέρα και μια απαλή ρετινόλη ή τρετινοΐνη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρόβλημα: Η μεγάλη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο δέρμα των χεριών. Εκτός από το να αφήσει σημάδια, κάνει την επιδερμίδα πιο λεπτή και μειώνει τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστικότητας.Τι να κάνετε:

  • Η πρώτη συμβουλή είναι να βάζετε συχνά αντηλιακή κρέμα στα χέρια σας, όπως θα κάνατε και για το πρόσωπο σας.
  • Αν οδηγείτε για ώρες, τα χέρια σας στο τιμόνι είναι εκτεθειμένα στην UVA ακτινοβολία, οπότε θα χρειαστεί να προμηθευτείτε με γάντια οδήγησης, ειδικά αν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη και ευαίσθητη στο ηλιακό φως. Φροντίστε να είναι αναπαυτικά και κατάλληλα για οδήγηση.
  • Σε περίπτωση που ήδη αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα από την έκθεση στον ήλιο, υπάρχουν διορθωτικές θεραπείες, όπως η φωτοανάπλαση με IPL (έντονο παλμικό φως) ή με Fraxel Dual laser. Η πρώτη θεραπεία είναι η πιο ανώδυνη, αφού δεν «σπάει» το δέρμα, ενώ η δεύτερη απαιτεί ειδική φροντίδα για μερικές μέρες μετά τη συνεδρία, όπως αποφυγή του ήλιου, χρήση αντηλιακών και πολύ καλή ενυδάτωση.

Πρόβλημα: Με την πάροδο του χρόνου τα χέρια αναπόφευκτα χάνουν λίπος με αποτέλεσμα τα δάχτυλα να φαίνονται πιο λεπτά και οι φλέβες πιο έντονα. Τι να κάνετε:

  • Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με juvederm ή restylane, για να δώσετε ξανά όγκο στο δέρμα σας και να καμουφλάρετε τις φλέβες στα χέρια σας.

Με συστηματική και προληπτική φροντίδα, δεν υπάρχει λόγος να γεράσουν τα χέρια σας πιο γρήγορα από το πρόσωπο σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο τώρα, για να μην ανησυχείτε στο μέλλον.