Από την Downing Street στην πασαρέλα

samantha-cameron
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η Samantha Cameron μπορεί να μην είναι Carla Bruni, ευτυχώς ούτε Melania Trump, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να σχεδιάζει ήδη την πρώτη της συλλογή μόδας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν είχε συμβεί στην Ελλάδα, θα ήταν μάλλον σκάνδαλο. Αλλά στην Αγγλία, μόλις ανακοινώθηκε ότι η Samantha Cameron ετοιμάζεται να λανσάρει ρούχα και αξεσουάρ με τη ματιά και την υπογραφή της, με την επωνυμία Cefinn (από τα αρχικά των παιδιών του πρώην πρωθυπουργικού ζεύγους), όλοι ετοιμάζονται να ανατρέξουν στις εμφανίσεις της για να προετοιμαστούν ψυχολογικά για τις προτάσεις της. Η ίδια πάντως επιμένει πως προσπάθησε να μη σχεδιάσει τη συλλογή με τον εαυτό της κατά νου.

Υστεροφημία και ματαιοδοξία
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το τόλμησε τελικά. «Φυσικά και σκέφτεσαι τον εαυτό σου, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί να είναι κάτι φτιαγμένο αποκλειστικά για σένα γιατί αυτό θα ήταν ανούσιο. Αφιέρωσα πολύ χρόνο λοιπόν δοκιμάζοντας ρούχα στις φίλες μου».

Πρετ-α-πορτέ και πολιτική
Οι πρώτες εικόνες από την παρθενική της κολεξιόν αποκαλύπτουν 40 κομμάτια, μάλλον κλασικά, που θα φορεθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017. Οι τιμές; Από 100 μέχρι 300 λίρες, με φορέματα, σακάκια, πουκάμισα, μπλούζες και παντελόνια που θα μπορεί κανείς να παραγγείλει στο www.netaporter.com, να βρει στο Selfridges στο Λονδίνο και στο www.cefinn.com

Ανταγωνισμός στην Downing Str.
Πώς ξεκίνησε η ιδέα; «Αισθάνθηκα ότι υπήρχαν πολλές αμερικανικές και γαλλικές φίρμες που εκπροσωπούν τη σύγχρονη μόδα, με ανταγωνιστικές τιμές και στιλ, αλλά οι βρετανικές, είναι μάλλον λίγες», λέει σήμερα η Samantha Cameron. Αν θα περιμένουμε Βrexit στη μόδα; Για την ώρα, ας αρκεστούμε στις αποχρώσεις της βρετανικής σημαίας και όλες τις παραλλαγές σε σατέν, μουσελίνα και κρεπ. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr