Άρωμα από Σκανδιναβία στα Τρίκαλα

normlessarchitecture-apartment-backyard
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δεν θα το φανταζόμουνα ποτέ. Και το ανακάλυψα εντελώς τυχαία. Μπαίνοντας για πρώτη φορά, σε μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στο σπίτι και την αρχιτεκτονική, (design-milk.com), είδα πως στα Τρίκαλα, υπάρχει ένα υπέροχο διαμέρισμα με σκανδιναβική διακόσμηση. Tης Σάντυς Τσαντάκη. Φωτογραφίες: Γιώργος Σφακιανάκης.

Τι σημαίνει σκανδιναβικό ντιζάιν
Τίποτα κραυγαλέο, τίποτα εξεζητημένο ή φορτωμένο. Ξύλινο ταβάνι, μεγάλα παράθυρα, λιτές γραμμές, γκρι και μπεζ, απέριττα ντουλάπια, μοναδική αρχιτεκτονική, υπερμεγέθη φωτιστικά. Ή πως να σταματήσετε την φλυαρία και να μπείτε στην ουσία. Ειδικά τώρα που όλο και περισσότερα σπίτια υιοθετούν την φιλοσοφία «less is more»

Ή μήπως «more is less»; 
Μας αρέσει να βλέπουμε διαφορετικές προτάσεις, made in Greece, που δεν μιμούνται κάτι. Προτείνουν, προσαρμόζουν, αποδομούν για να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο. Είναι ένα διαμέρισμα με τρία υπνωδωμάτια, εμπνευσμένο από την σκανδιναβική αισθητική, και σχεδιασμένο από το Normless, αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα την Θεσσαλονίκη. 

Ντιζάιν με άποψη
Απλή διακόσμηση, με ελεύθερους χώρους, δεν ξεπερνά τα 150 τ.μ. και μοιάζει ακόμη μεγαλύτερο, με την κουζίνα με τα κρυφά ντουλάπια και το οριζόντιο τζάμι πάνω από τον πάγκο, την τραπεζαρία και το σαλόνι να οδηγούν στον πίσω κήπο. Και από την Σκανδιναβία, στην Ελλάδα. 

Παράθυρο στον κόσμο
Στο παιδικό δωμάτιο τα παιχνίδια είναι αποκλειστικά σχεδόν ξύλινα. Τον τοίχο ζωγράφισε Έλληνας καλλιτέχνης. Διακρίνονται μια κουκουβάγια, κουκλόσπιτα, βιβλία, καρδιές, αρκουδάκια… Παλιομοδίτικο, ρετρό, όσο vintage αντέχουμε να είμαστε. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.sandytimes.gr
www.thesandytimes.gr