Tα μάτια της γυναίκας-αράχνης

twiggy
ΤΡΙΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Θα το δούμε κι αυτό. Ή μάλλον το είδαμε ήδη. Στην πασαρέλα. Κολλημένες βλεφαρίδες μεταξύ τους, με μαύρη μάσκαρα, δίνουν την αίσθηση της γυναίκας-αράχνης. Είστε έτοιμες να μεταμορφωθείτε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Νέα τάση
Για κάποιον σαν και μένα, που δυσκολεύεται να ξεχωρίσει τις βλεφαρίδες, και συνήθως κολλούν όλες μεταξύ τους, η νέα τάση της ομορφιάς είναι μάλλον ανακουφιστική. Και καινούργια σαν ιδέα. Όχι ανακύκλωση από το χθες.

Κολλημένες σε τούφες
Φανταστείτε ότι έχει χαλάσει το μάσκαρα σας. Ή ξαφνικά αποφασίζετε να μην εμπιστευτείτε τον καθρέφτη και θέλετε να κολλήσετε τις βλεφαρίδες σας μεταξύ τους, σε τούφες, πέντε το πολύ. Και μάλιστα, επειδή η βιομηχανία ομορφιάς βιάζεται, υπάρχει εταιρία, που έβγαλε στο εμπόριο κιόλας ειδικό προϊόν για να πετύχουμε ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα.

Καμία δεξιοτεχνία
Και σύντομα θα υπάρχει και ανταγωνισμός. Για την ώρα, προτείνω να μην κάνουμε καμία αγορά, αν και με τη νέα τάση, θα πρέπει να αγοράζουμε μάλλον πιο συχνά μάσκαρα. Να το δοκιμάσουμε με το βουρτσάκι που έχουμε ήδη στο βαλιτσάκι των καλλυντικών. Δεν είναι και τόσο δύσκολο, ούτε απαιτεί καμία δεξιοτεχνία. 

Με πρότυπο την Twiggy
Αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας την Twiggy και την Diana Ross. Να ρίξουμε μια ματιά στα μοντέλα και στο μακιγιάζ τους στις επιδείξεις για τον χειμώνα του 2017 του Jason Wu και του οίκου Christian Dior. Το μυστικό; Η κίνηση στα χέρια. Αντί να ξεκινάμε από τις ρίζες προς τα έξω, χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα σαν μαγικό ραβδί, αριστερά δεξιά. Αν έχουμε κέφι, μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο τέλος και να κάνουμε (και) μία ευχή. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr