Οι 4 τροφές που σε κάνουν να ξεχνάς την πείνα σου

abokanto

Το αβοκάντο μειώνει σημαντικά την επιθυμία για φαγητό και έχει λίγες θερμίδες.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο Ιατρός-Βιοπαθολόγος, Δρ. Ιωάννης Μεριανός μας βοηθά να βάλουμε μπρος το σχέδιο απώλειας βάρους για φέτος, με 4 τροφές που δεν θα μας αφήνουν να πεινάσουμε!

Κάθε φορά που ακούς τη φράση «ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται» κάνεις εικόνα τον εαυτό σου -και ιδιαίτερα μετά τα Χριστούγεννα, όπου κάνεις το δικό σου mini resolution (αυτό που μας πιάνει σε όλες τις διακοπές για να πάρουμε αποφάσεις καθοριστικές για τη ζωή μας) και αποφασίζεις ότι η δευτεριάτικη δίαιτα αυτή τη φορά θα επιτύχει;

Για εκείνες τις στιγμές που νιώθεις να ακούς το στομάχι σου να παραπονιέται, που σκέφτεσαι ανήθικα τα γλυκά και τα τηγανιτά που θα μπορούσαν να είναι στη θέση των λαχανικών του πιάτου σου, που θες να ξεσπάσεις με μανία σε ό,τι φαγώσιμο υπάρχει μπροστά σου, ιδού κάποιες τροφές που είναι στο πλάι σου και θα σε στηρίξουν. Γιατί οι επιτυχημένες δίαιτες, θέλουν και την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη.

Αβοκάντο
Πρώτο και καλύτερο στη λίστα. Το φρούτο-θαύμα όπως θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς, είναι εκείνη η ουσία του γεύματός σου που θα μπει στη διαδικασία της πέψης τελευταίο για να σου κρατήσει συντροφιά για αρκετές ώρες. Μειώνει σημαντικά την επιθυμία σου για να φας και έχει και λίγες θερμίδες.

Κόψε σε φέτες το μισό αβοκάντο ή βάλτο στο σάντουιτς σου αντί για μαγιονέζα.

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα

Αυγά
Πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα, είναι η κατάλληλη επιλογή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Έρευνες αποδεικνύουν ότι αν εισάγεις ένα αυγό στο πρωινό σου γεύμα, μπορείς να χάσεις βάρος πιο γρήγορα, χωρίς να νιώσεις το αίσθημα της πείνας.

Βράσε επαρκή ποσότητα αυγών και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για εύκολη κατανάλωση όταν το θες.

Βατόμουρα
Είναι εύγεστα, συνδυάζονται εύκολα και διακρίνονται για την υψηλή διατροφική τους αξία. Αντικατάστησε ένα από τα σνακ σου με φρέσκα βατόμουρα (παγωμένα ή σε θερμοκρασία δωματίου) και θα απολαύσεις τις ευεργετικές τους ιδιότητες στη δίαιτά σου. 

Μία κούπα κόκκινα βατόμουρα περιέχουν μόλις 80 θερμίδες και plus λειτουργούν αποδοτικά και για το δέρμα σου. 

Οι πατάτες είναι γεμάτες ανθεκτικό άμυλο, βιταμίνη C και κάλιο

Πατάτα
Πλούσιες σε άμυλο, όμως, σου έχουμε καλά νέα. Οι πατάτες είναι γεμάτες ανθεκτικό άμυλο (μπορείς να το αποκαλέσεις και θετικό άμυλο), βιταμίνη C και κάλιο. Βραστές μπορούν να αποτελέσουν μία πηγή ενέργειας για τον οργανισμό σου.

Πρόσθεσε μία βραστή ή ψητή πατάτα δύο-τρεις φορές την εβδομάδα στο δείπνο σου.

Με τέτοια παρέα… το αδυνάτισμα μοιάζει παιχνιδάκι. 

Dr. Μέριανος Ιωάννης, Iατρός Βιοπαθολόγος
www.merianos.gr