Αυτό είναι το σπίτι του Leonardo DiCaprio

leonardo-dicaprio-spiti5
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Eίναι διάσημος, ωραίος, περιζήτητος. Κλισέ; Aγγελία για συνοικέσιο; Όχι όταν πρόκειται για το σπίτι του Leonardo DiCaprio που πουλήθηκε σε τιμή-έκπληξη και προλάβαμε να το δούμε πριν αλλάξει διακόσμηση...Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Μουσείο DiCaprio
Δεν είναι και σίγουρο ότι θα αλλάξει το ντεκόρ. Συνήθως, όταν τα σπίτια των αναγνωρίσιμων ανθρώπων του πλανήτη αλλάζουν ιδιοκτήτη, η ιστορία τους, η αύρα τους, παραμένει εκεί, τα σπίτια θυμίζουν μουσείο.

Ή κινηματογραφικό στούντιο
Λιτό και χάιτεκ, το διαμέρισμα του Leonardo DiCaprio είναι για να το χαζεύεις. Δεν είναι φορτωμένο, ούτε εξεζητημένο. H κουζίνα του, λιτή, με ψηλά σκαμπό και γεωμετρικά φωτιστικά. Οι γήινες αποχρώσεις και τα μεταλλικά στοιχεία κυριαρχούν ποτέ.

Ο Υπέροχος κύριος Γκάτσμπι
Το διαμέρισμα του απόλυτου σταρ του Χόλιγουντ, που δοκιμάζει με κάθε ρόλο και κάτι ολότελα καινούργιο, βρίσκεται στο Greenwich Village, στην καρδιά του Μανχάταν. Πουλήθηκε για 8 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που μεταφράζεται σε 2 εκατομμύρια λιγότερο από τα χρήματα που είχε δώσει ο ίδιος για να το αγοράσει το 2014.

Με ή χωρίς τον διακοσμητή του
Μην περιμένετε να δείτε ένα σπίτι-υπερπαραγωγή. Τι μπορούμε να μαντέψουμε για τη ζωή του και τι μπορούμε να δανειστούμε από την προσωπική του αισθητική ή ακόμη καλύτερα τις προτάσεις του διακοσμητή του ή της συντρόφου του από την εποχή που το έφτιαχνε;

Έμφαση στην κρεβατοκάμαρα
Kαταρχήν μιλάμε για σχεδόν 4.000 τ.μ. Μικρό δηλαδή…Έχει τρία υπνοδωμάτια που σχεδιάστηκαν σύμφωνα με εξαιρετικά συγκεκριμένες οδηγίες του Leonardo DiCaprio για να συμβαδίζουν με την φιλοσοφία του ηθοποιού.

Σάουνα με φωτοθεραπεία
Φωτισμός τελευταίας τεχνολογίας. Αρωματοθεραπεία σε όλα τα δωμάτια. Ακόμη και ντους με εκχύλισμα με βιταμίνη C, δωμάτιο για χυμούς, χάι-τεκ σάουνα με φωτοθεραπεία.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο
Και μάλλον δεν θα του λείψει αφού έχει ακόμη τέσσερα αντίστοιχα διαμερίσματα στο Μανχάταν. Για την ώρα μπορούμε να εμπνευστούμε. Και να ονειρευτούμε. Γκρι στο σαλόνι με ανοιχτόχρωμες πολυθρόνες σαν σεζλόνγκ. Μαύρα μαξιλάρια. Μοντέρνο χαμηλό τραπέζι με τζάμι. Λευκό στο υπνοδωμάτιο (και τηλεόραση σε διαστάσεις μεγάλης οθόνης φυσικά). Τέσσερα ισομεγέθη έργα τέχνης μαζί στην κουζίνα. Καπιτονέ μαξιλάρες. Πάγκοι. Γρασίδι. Λίγο κρασί, λίγο φεγγάρι και το …αγόρι μου.

 Σάντυ Τσαντάκη
 www.sandytsantaki.com
 www.thesandytimes.gr
 www.sandytimes.gr

Φωτογραφίες: curbed.com