Χάστε βάρος με 5 παράξενα τρικ

xaste-baros-me-5-paraksena-trik-paraksena-trik

ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Μπορεί να νομίζετε ότι οι παρακάτω, περίεργες προτάσεις είναι για… τρελούς κι όχι για όσους θέλουν να χάσουν κιλά, όμως θα μπορούσαν να είναι αποδοτικές και για εσάς.

Πιστεύετε ότι το να μυρίζετε ένα μήλο ή να φωτογραφίζετε το φαγητό σας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά; Κι όμως, όσο παράξενες κι αν ακούγονται αυτές οι προτάσεις, ίσως να αποτελούν τις καλύτερες λύσεις για να αδυνατίσετε…

1. Μυρίστε μια μπανάνα, ένα μήλο ή μέντα

Μπορεί να αισθανθείτε ανόητοι να το κάνετε, αλλά λειτουργεί. Ειδικοί, δοκίμασαν αυτό το «κόλπο» σε 3.000 εθελοντές και βρήκαν ότι όσο πιο συχνά μύριζαν αυτά τα φρούτα, τόσο λιγότερη πείνα ένιωθαν και τόσο περισσότερο βάρος έχαναν - κατά μέσο όρο 13 κιλά ο καθένας. Μια θεωρία είναι ότι μυρίζοντας τα φρούτα αυτά, κάνουμε τον εγκέφαλό μας να νομίζει ότι τρώμε πραγματικά.

2. Κρεμάστε έναν καθρέφτη απέναντι από τη θέση σας στο τραπέζι

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το να τρώμε μπροστά από έναν καθρέφτη μειώνει την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουμε, σχεδόν κατά ένα τρίτο. Φαίνεται ότι το να κοιτάμε τον εαυτό μας στα μάτια, αντανακλά κάποιες από τις απόψεις και τους στόχους μας και μας υπενθυμίζει γιατί προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

3. Βάλτε «μπλε» στο τραπέζι σας

Υπάρχει ένας καλός λόγος που δε θα δείτε πολλά εστιατόρια fast-food να είναι διακοσμημένα με μπλε χρώμα: είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μπλε χρώμα λειτουργεί ως κατασταλτικό της όρεξης. Μπορείτε λοιπόν να σερβίρετε το δείπνο σας σε μπλε πιάτα, με μπλε ρούχα και να έχετε στρώσει στο τραπέζι σας ένα μπλε τραπεζομάντιλο. Αντίθετα, αποφύγετε το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί στην τραπεζαρία σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα χρώματα ανοίγουν την όρεξη.

4. «Δεθείτε»

Μια ακόμη «έξυπνη» λύση για να περιορίσετε την πρόσληψη φαγητού, την οποία συνηθίζουν γυναίκες στη Γαλλία, είναι το να φοράτε μια κορδέλα ή ζώνη γύρω από τη μέση σας και κάτω από τα ρούχα σας όταν βγαίνετε έξω για δείπνο. Έτσι καταλαβαίνετε πότε και πόσο γεμίζει η κοιλιά σας και θα έχετε ένα κίνητρο παραπάνω να σταματήσετε να τρώτε.

5. Φωτογραφίστε το φαγητό σας

Από το να μετράτε κάθε μπουκιά που τρώτε, είναι προτιμότερο να τραβήξετε μια φωτογραφία του πιάτου σας και στη συνέχεια να αρχειοθετήσετε τις φωτογραφίες στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας με ημερομηνία. Ένα οπτικό αρχείο του φαγητού που καταναλώνετε, μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις ποσότητες. Επίσης, το να κοιτάτε τις φωτογραφίες που έχετε βγάλει, μπορεί να σας κάνει να σταματάτε για να σκεφτείτε, πριν φάτε. Η οπτική υπενθύμιση μπορεί να σας κάνει να περιορίσετε την πρόσληψη φαγητού ή τις ιδιαίτερα πλούσιες σε θερμίδες τροφές.