Έξι κουρέματα που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου

kourema
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αν έχεις το κατάλληλο κούρεμα, μπορείς να αποκτήσεις δικό σου στιλ, να νιώθεις ξεχωριστή, να δημιουργήσεις «ακόλουθους», να δεις τη ζωή σου να αλλάζει. Υπερβολή; Μέχρι να το νιώσεις. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κατόπιν ραντεβού
Με το σωστό χτένισμα, αν τα μαλλιά έχουν τη σωστή κουπ, όλα τα ρούχα δείχνουν καλύτερα, το μακιγιάζ, η αυτοπεποίθηση αλλάζει. Και είναι επένδυση. Γι’αυτό και δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε με τα μαλλιά μας και να κουρευόμαστε ή να εμπιστευόμαστε ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν αυτό που επιδιώκουμε να πετύχουμε.

Χωρίς πειραματισμό
Όχι, τώρα δεν είναι η στιγμή για επίδειξη της τελευταίας τάσης της υψηλής κομμωτικής. Κάθε γυναίκα πρέπει να βρει τον κομμωτή που θα την δει και θα σκεφτεί το κούρεμα που ταιιριάζει στις γωνίες του προσώπου της, και συμβαδίζει με τον τρόπο που ντύνεται και την καθημερινότητα της. Οι φωτογραφίες πάντα βοηθούν, είτε στο κινητό, είτε κομμένες από περιοδικά… Δείχνεις τι σου αρέσει και τι δεν θέλεις. Οι 6 επικρατέστερες για τώρα;

1. Twiggy. Μαλλιά κοντά, στο πρόσωπο, σε ανδρικό στιλ, κι όμως εξαιρετικά θηλυκό. Μαλλιά εύκολα, θέλουν μόνο ένα εναλλακτικό φορμάρισμα με τα χέρια και ίσως πιο συχνή επίσκεψη στο κομμωτήριο για μικρές λεπτομέρειες με το ψαλίδι.

2. Gisele Bundchen. Πρέπει να είναι και η πρώτη που λάνσαρε τα μακριά μαλλιά, σαν της γοργόνας, με ένα μικρό «σπάσιμο». Ξεχάστε τις μπούκλες. Τα μαλλιά κυματίζουν και ο καλύτερος τρόπος για να στέκονται όμορφα στους ώμους και στα χέρια, είναι να είναι ελαφρώς ντεγκραντέ. Το μυστικό είναι σα να έχεις βγει από τη θάλασσα και να έχεις αφήσει τα μαλλιά να στεγνώσουν με το αλάτι. Λέμε τώρα. 

3. Αnna Wintour. Ίσως όχι τόσο αυστηρά δομημένο σαν το κοντό καρέ της διευθύντριας της αμερικανικής Vogue αλλά τα μαλλιά πάνω από τους ώμους δείχνουν πάντα πιο πλούσια, και πιο υγιή. Ακόμη και τζιν με σακάκι να φοράς μοιάζει αυτομάτως σούπερ περιποιημένη. Και …διευθύντρια.

4. Jane Birkin. Μακριά, καστανά μαλλιά και αφέλειες. Κανένα χτένισμα δεν πλαισιώνει πιο όμορφα το πρόσωπο μας. Και το γλυκαίνει… Απλώς είναι προτιμότερο τα μαλλιά να είναι μακριά, αλλιώς το στιλ θα θυμίζει περισσότερο Louise Brooks. Και αν είναι σγουρά, θα πρέπει συνέχεια να τα ισιώνετε. Οπότε καλύτερα, ίσια και μακριά.

5. Νicole Kidman. Πριν από τα botox και τις πλαστικές. Φυσικές μπούκλες, με τη σωστή ένταση, και τον όγκο που δημιουργούν. Με μάσκα για τα μαλλιά, λάδι και όλα τα προϊόντα που τιθασεύουν τις φυσικές μπούκλες, και ψαλίδι για να ελαφρύνει το βάρος, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μαγικό.

6. Ali MacGrow. Αγαπημένο χτένισμα από τη δεκαετία του 70, με την χωρίστρα αυστηρά δομημένη στη μέση. Μοντέλα, μαθήτριες, μαμάδες, το υιοθετούν με πάθος, αναβιώνοντας τα seventies. Δώστε έμφαση στις άκρες και φροντίστε να είναι όλα τα μαλλιά στο ίδιο μήκος.

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr