Η Zsa Zsa Gabor «έφυγε». Το σπίτι της πωλείται…

zaza3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Επιβλητική είσοδος μέσα στο πράσινο. Xρυσός ανεμιστήριας στο ταβάνι. Πέτρα που πλαισιώνει το τζάκι. Τραπέζι από πλέξιγκλας. Γήινες αποχρώσεις. Τεράστια παράθυρα. Φοίνικες. Αφίσες από ταινίες, με ή χωρίς την Zsa Zsa. Αυτό το σπίτι ποιος θα το πάρει; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ρινόκεροι και αγελάδες
Προσπαθώ να απομονώσω λεπτομέρειες από τις φωτογραφίες. Ένα χρυσό μπαούλο. Λευκώματα μόδας και τέχνης. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Ένας χρυσός ρινόκερος. Εντυπωσιακά χαλιά. Το πιο εντυπωσιακό; Στην κρεβατοκάμαρα, ένα patchwork από δέρμα αγελάδας. Τίποτα δεν θυμίζει άλλα πολυφωτογραφημένα σπίτι της Zsa Zsa Gabor, όπως η έπαυλη που είχε στο Bel Air. 

Προ-Kardashian εποχή
Η Zsa Zsa Gabor δεν ήταν εκείνη που κρατούσε πάντα το σπίτι μετά το διαζύγιο. Έχει σημασία; Το σπίτι που πωλείται (969.000 δολάρια) βρίσκεται στο Palm Springs. Χτίστηκε το 1958, έχει δύο κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια, μια τεράστια πισίνα, σε έκταση 1784 τ.μ. Παραμένει άγνωστο σε ποια φάση της ζωής της ζούσε στο συγκεκριμένο σπίτι, μια γυναίκα που έγινε γνωστή για την ομορφιά της, τις εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη, μόνη αλλά και με τις αδερφές της, σαν την οικογένεια Kardashian, στην προ-ριάλιτι εποχή. Όπως και για τα διαζύγια της. 

Όταν αγαπάς με τα αυτιά
Αν κρίνουμε από τις εικόνες, κάθε φορά που χώριζε μετακόμιζε σε καινούργιο σπίτι. Με νέα διακόσμηση, και νέα διάθεση. Στο συγκεκριμένο πάντως, πρέπει να έζησε στη δεκαετία του 60. Ανάμεσα σε δύο γάμους. Και στον κήπο υπάρχει και ένα μικρό σπίτι για να φιλοξενούνται οι καλεσμένοι. Tι είχε δηλώσει; «Μια από τις θεωρίες μου είναι ότι οι άνδρες αγαπούν με τα μάτια τους. Οι γυναίκες με τα αυτιά τους….»

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr