Η Κοκκινοσκουφίτσα φοράει γόβες

kokkino-kalson22
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Aν δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε στο κρύο με γυμνά πόδια. Κι αν έχουμε βαρεθεί το οπάκ, μαύρο καλσόν, μία είναι η λύση. Κόκκινο καλσόν. Πώς το φοράμε; Aυτή είναι μια άλλη ιστορία. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μεταμορφώσεις
Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις συνήθειες, ούτε να υιοθετείς τάσεις της στιγμής. Έχει ενδιαφέρον, όμως, πως με κάτι που δεν κοστίζει ακριβά, όπως για παράδειγμα ένα ζευγάρι ψηλές κάλτσες ή ένα καλσόν, μπορείς να μεταμορφώσεις στη στιγμή, ένα βαρετό φόρεμα, ένα χιλιοφορεμένο σύνολο, μία μαύρη «στολή».

Επίσημη πρώτη
Το κόκκινο καλσόν έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις προτάσεις-παρουσιάσεις των σχεδιαστών στις μητροπόλεις μόδας για το καλοκαίρι του 2017. Επειδή είναι μάλλον δύσκολο να φορέσουμε καλσόν με τον καύσωνα στην Ελλάδα, θα προτιμήσουμε να το λανσάρουμε πρώτες, τώρα, στις γιορτές.

Και με αθλητικά
Όλα ξεκίνησαν με την επίδειξη του οίκου Gucci, πρόγευση του επερχόμενου χειμώνα με την υπογραφή του Alessandro Michele. Σκεφτείτε το κόκκινο της φωτιάς, με τζιν σορτς, λευκή γούνα και μπότες. Το είδαμε όμως και με ρομαντική, μακριά μπλε φούστα, πλισέ, όχι της παρέλασης, πιο φωτεινή και λευκά αθλητικά στην επίδειξη του οίκου Celine μέσα από την οπτική της Phoebe Philo

Οπάκ, δίχτυ, πουά
Και δεν είναι μόνο το έντονο καλσόν. Έχετε δοκιμάσει να φορέσετε διχτυωτό καλσόν με τζιν; Το είδαμε κι αυτό και μπορούμε να το φανταστούμε και στους δρόμους της πόλης. Αρκεί το τζιν να μην έχει δεκάδες σκισίματα, γιατί τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι σίγουρα το ίδιο. Και τα μαύρα καλσόν με πουά έχουν κάτι. Ειδικά με το μικρό μαύρο φόρεμα.

Εμείς και τα ξωτικά
Αλλά τώρα είναι η στιγμή για κόκκινο, οπάκ καλσόν. Ματ και σταθερό, αδιαφανές. Όσο ροκ και μοντέρνο θέλουμε. Καλό είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε αναφορά σε πράσινο, γιατί τότε θα θυμίζουμε ξωτικά ή βοηθούς του Αγίου Βασίλη. Δοκιμάστε το με ένα υπερμεγέθες λευκό πουκάμισο. Ένα μαύρο σακάκι. Και καλό είναι να αποφύγουμε τα φλατ παπούτσια, τις μπαλαρίνες, εκτός αν είναι μια πιο σπορ, πρωινή εμφάνιση, με λευκά αθλητικά. Για να υιοθετήσουμε μια (ακόμη) δυνατή τάση από το 80, θα χρειαστούμε μαύρα στιλέτο. Ή έστω ασημένια. Γιατί και η Κοκκινοσκουφίτσα του 2017, γόβες θα φοράει… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr