Τέσσερις τάσεις με ημερομηνία λήξεως 31.12.16

fashion-moda-taseis-2016
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ωραία τα λέμε, ανανεωνόμαστε, φαντασιωνόμαστε ξεχασμένες δεκαετίες αλλά μήπως ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε; Ή ακόμη καλύτερα να το διασκεδάσουμε; Τέσσερις τάσεις που θέλουμε να «σκοτώσουμε» σε λίγες ημέρες. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Στο ταμείο του στιλ
Είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει ο απολογισμός. Τι λειτούργησε; Tι μας κολακεύει; Και τι δεν μας πηγαίνει καθόλου; Tι μας ανεβάζει και τι μας ρίχνει τη διάθεση; Υπάρχουν ρούχα και αξεσουάρ που είδαμε μέσα στο 2016 και δεν θα θέλαμε να τα ξαναδούμε. Πάνω μας και γύρω μας. Γίνεται;

1. Mπλουζάκια και κολεγιακά που φορούν οι σκέιτμπορντάδες
Έχετε δει την λέξη Thrasher; Mε φωτιές, ασπρόμαυρα γράμματα, πουκάμισο; Ο Justin Bieber, η Rihanna, η Elie Goulding, έχουν φωτογραφηθεί ξανά και ξανά με μια μπλούζα που μπορεί κανείς να παραγγείλει από το περιοδικό Thrasher, έντυπο αφιερωμένο στο σκέιτμπορντ. Λανσάροντας μόδα που έχει ημερομηνία λήξεως. Καμία για τους φίλους τού σκέιτ, έξι μήνες για όλους τους υπόλοιπους.

2. Αθλητικά ρούχα έξω
Μας αρέσουν οι καλογυμνασμένοι άνθρωποι, πρέπει να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, να φροντίζουμε το μέσα μας. Και το έξω μας. Αλλά μήπως να σταματήσουμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους με σορτς και γυαλιστερά κολάν, σουτιέν σαν τοπ με ζέρσεϊ αθλητικές ζακέτες με κουκούλες; Ειδικά τις βελουτέ στολές, με τις τσέπες στη φόρμα, και το λογότυπο με τα καλλιγραφικά γράμματα, είναι τόσο ντεμοντέ, όσο η λογοτυπομανία από τη δεκαετία του 90.  

3. Τσόκερ τέλος
Έχετε καταλάβει για τι μιλάμε. Βελούδινη κορδέλα στο λαιμό, σατέν, αλυσίδα, πλαστικό σε πλέγμα. Κορίτσια στο σχολείο, μαμάδες, γυναίκες που φλερτάρουν με το στιλ, φορούν και ένα, και δύο, και τρία τσόκερ μαζί στο λαιμό. Τα φόρεσαν η Khloe Kardashian και η Kendall Jenner και οι θαυμάστριες τους, σαν κλώνοι, αντέγραψαν απευθείας ολόκληρο το σύνολο. Μήπως να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, όπως υπερμεγέθη σκουλαρίκια;

4. Το χρώμα του δέρματος
Λέγεται και δερματί. Άχρωμο, άοσμο, άνευρο. Δεν κολακεύει κανέναν. Δεν είναι καν χρώμα. Ειδικά η απόλυτη μονοχρωμία, όπως την υιοθετεί η Kim Kardashian, το nude σε κυριαρχία, παντελόνι, μπλούζα, καμπαρντίνα, ακόμη και κραγιόν, είναι μάλλον τρομακτικό σαν αποτέλεσμα. Είναι σα να κυκλοφορείς γυμνή στο δρόμο ή ακόμη χειρότερα, να βλέπεις το φάντασμα σου. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr