Ποτέ δεν είναι αργά να διακοσμήσετε το σπίτι σας σαν το φιλμ των ονείρων σας

homealonehouse
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Έχετε δει την ίδια ταινία «Mόνος στο Σπίτι» δεκάδες φορές; Tον «Kατεργάρη των Χριστουγέννων»; Το «The Holiday»; Πριν κάνετε pause, σας προτείνουμε να δείτε ορισμένες σκηνές για έμπνευση κατ’οίκον. Με λαμπάκια ή χωρίς. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Τα όμορφα σπίτια, όμορφα καίγονται
Κλασικές ταινίες, με οικογενειακά δράματα, αγάπη, καβγάδες, γαλοπούλα, αληθινό ή ψεύτικο Άγιο Βασίλη, κωμωδίες ή κοινωνικές, το μοναδικό κοινό σημείο αναφοράς είναι τα όμορφα σπίτια, με ζεστασιά και κάτι εξαιρετικά οικείο. 

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο
Το «Μόνος στο Σπίτι», το πρώτο της τριλογίας, δεν γυρίστηκε σε σπίτι στο Σικάγο, αλλά στο Ιλινόι. Σπίτι που πουλήθηκε το 2012 και έχει γράψει τη δική του ιστορία. Πράσινοι τοίχοι, λευκές πόρτες, μοκέτα παντού. Κεριά, απλίκες, γλάστρες, έπιπλα-αντίκες, κορνίζες με φωτογραφίες. 

Μην πιστεύεις τίποτα
Στο φιλμ «The Holiday», του 2006, με την Cameron Diaz και την Kate Winslet, που ανταλάσσουν σπίτια, τίποτα δεν φαίνεται να είναι πραγματικό. Το cottage στην Αγγλία ήταν μέσα στο στούντιο. Κι εμείς που είχαμε χαρεί με τις φλοκάτες στο πάτωμα, το χιόνι έξω, τις μεγάλες κούπες για ζεστή σοκολάτα στην μικρή κουζίνα… 

Μουσείο Χριστουγέννων
Το «A Christmas Story» ή «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», ταινία του 1983, έχει εξελιχτεί στο απόλυτα κλασικό φιλμ των γιορτών. Είναι μάλιστα τόσο αναγνωρίσιμο που έγινε μουσείο. Στο Οχάιο. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να το επισκεφτούμε, μπορούμε να δούμε για μια ακόμη φορά την ταινία, για να «διαβάσουμε» την ιστορία αλλιώς. 

Ω Έλατο
Να μην ξεχάσουμε και το «Love Actually». Kαι τον Τim Burton. Το Nightmare before Christmas. Kαι το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς. Με τις μπροκάρ πολυθρόνες. Την κακογουστιά. Τα κιτς παπλώματα. Γιατί και η υπερβολική καλαισθησία καμία φορά καταντά βαρετή… Ειδικά στις γιορτές, ο μινιμαλισμός θεωρείται ντεμοντέ. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr