Δέκα στιγμιότυπα ομορφιάς made in 2016

omorfia-montelo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το 2016 φεύγει, η ομορφιά μένει. Υπάρχουν ιδέες και τάσεις που υιοθετήσαμε, με επιτυχία, κι άλλες που αγνοήσαμε ή σνομπάραμε. Μήπως να τις δούμε συνολικά σε έναν απολογισμό ομορφιάς με χρώματα, αρώματα, ειδήσεις και κριτική διάθεση; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

1. Συμβόλαια ομορφιάς
Ας μην μιλήσουμε καλύτερα με αριθμούς και μελαγχολήσουμε. Η Lily-Rose Depp για τον οίκο Chanel, η Βella Hadid για την Dior, η Cara Delevigne για την Rimmel… Nέες, ωραίες, δημοφιλείς, με εύηχο και αναγνωρίσιμο ονοματεπώνυμο, διάσημους γονείς, μάνατζερ και έντονα φρύδια, τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς για να ξεχωρίσει; Yπέγραψαν τα μεγαλύτερα συμβόλαια ομορφιάς της χρονιάς, και δεν μιλάμε φυσικά για τη διάρκεια τους. Τα πρόσωπα τους ήταν σε όλα τα περιοδικά και τα social media. Και οι πωλήσεις; Ανοδικές σίγουρα ήδη. 

2. Το τέλος της υπερβολής
Η ιέρεια της υπερβολικής έκθεσης και του υπερβολικού μακιγιάζ, η βασίλισσα του Instagram, Kim Kardashian-West, πριν αποσυρθεί και ρίξει τους τόνους, δήλωσε πως οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να το παρακάνουν με το μέικαπ τους, όπως έκανε εκείνη. «Ήρθε η στιγμή να δείξουμε το αληθινό μας δέρμα με λιγότερο μακιγιάζ. Εγώ το προσπαθώ… Και ο άνδρας μου με προτιμάει χωρίς καθόλου μέικαπ», είχε πει και το τόλμησε, όταν εμφανίστηκε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι για την επίδειξη του οίκου Balenciaga, και το καλοκαίρι του 2017, με γυμνό (σχεδόν) πρόσωπο. Και γυμνή-ντυμένη, όπως συνηθίζει. Αυτό δεν αλλάζει με μια δήλωση. 

SIPA/REX/Shutterstock

3. Η πρωθυπουργός με τα κόκκινα νύχια
Όταν η Theresa May γινόταν γνωστή σαν την πολιτικό με την πιο ενδιαφέρουσα συλλογή από παπούτσια, κανείς δεν θα φανταζόταν πως θα λάνσαρε και τη μόδα του κλασικού μανικιούρ, όχι του γαλλικού φυσικά αλλά πλέον του «αγγλικού», κοντά νύχια, πάντα περιποιημένα, με βέρα, βραχιόλι, εκφραστικά και κόκκινα, στο χρώμα της …ντομάτας. Nτοματί. Γιατί και η πολιτική έχει ανάγκη από λίγο γυαλιστερό βερνίκι… 

4. Η Taylor Swift σαν τη Marilyn
Παραμένει όμορφη ό,τι κι αν κάνει. Στις τοπ ερμηνεύτριες της γενιάς της, η Taylor Swift, με τις διάσημες φίλες της, μπορεί να δημιουργήσει τάση αν φορέσει μια σακούλα σκουπιδιών στο κεφάλι… Αλλά όχι. Αυτή τη φορά αποφάσισε να γίνει από καστανή, σούπερ ανοιχτή ξανθιά, με πλατινέ μαλλιά και έντονο μακιγιάζ, αφέλειες και ανέμελο στιλ. Πιο ποπ, δεν γίνεται. 

5. Όσο κρατάει μια επίδειξη μόδας
Σε μια εποχή που όλα έχουν ήδη συμβεί, το να δημιουργήσεις αίσθηση δεν είναι και τόσο εύκολο. Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε ο Sam McKnight, σταρ κομμωτής, ο οποίος, για το σόου του Balmain του χειμώνα, αποφάσισε να αλλάξει χρώμα μαλλιών στα αναγνωρίσιμα μοντέλα, όπως η Kendall Jenner, η Κarlie Kloss, η Alesssandra Ambrosio, η Gigi Hadid, και όσες ήταν ξανθές να γίνουν μελαχρινές και το αντίθετο. Με αληθινή βαφή; Όχι βέβαια. Αφιέρωσαν 10 ώρες για να κουρεύουν και να προσαρμόζουν περούκες στα κορίτσια για ένα φυσικό αποτέλεσμα. 

Kevin Tachman

6. Το ωραιότερο βίντεο αρώματος
Είναι από τον οίκο Kenzo. Διαρκεί μόλις 3.48 και πρόκειται για έργο τέχνης. Ποιος το χορογράφησε; O Ryan Heffington που έχει βάλει την υπογραφή του και στο βίντεο-κλιπ της Sia, για το Chandelier. Ό,τι ωραιότερο έχει γίνει. Καμία αναφορά στο άρωμα παρά μόνο στο τέλος. Ένα πράσινο φόρεμα, ένα υπέροχο κορίτσι, εκφραστικό, που τα δίνει όλα, με το πρόσωπο και το αυτοσχέδιο σινιόν της, στην όπερα, στο μουσείο, και στο τέλος αποκαλύπτει ένα μάτι με λουλούδια. Τον κόσμο της ομορφιάς και του αρώματος. Διαφημιστικό; Απλά μαγικό. Όπως θα θέλαμε να είναι όλες οι διαφημίσεις. 

7. Η Alicia Keys χωρίς μακιγιάζ
«Δεν θέλω να κρύβομαι άλλο. Να καλύπτω το πρόσωπο μου, το μυαλό μου, την ψυχή μου, τις σκέψεις μου, τα όνειρα μου, τον αγώνα μου, την συναισθηματική μου ωρίμανση. Τίποτα». Τι ωραία δήλωση από μια μουσικό που το είπε και το έκανε. Και ακτινοβολεί πιο πολύ από ποτέ. Δείτε την Alicia Keys στο κόκκινο χαλί, στις επιδείξεις μόδας, στην καθημερινότητα της και μπορείτε ακόμη και να την μιμηθείτε. Επιστροφή στις αληθινές αξίες. 

8. Κόκκινη σκιά
Κόκκινο κραγιόν φοράμε. Κόκκινο βερνίκι επίσης. Αλλά κόκκινη σκιά; Στα βλέφαρα μας; Και κόκκινη μάσκαρα, ή έστω μπορντό; Αρκεί να δούμε γυναίκες και κορίτσια όπως η Kristen Stewart και η Lily Collins για να το λατρέψουμε ή να το μισήσουμε. 

9. Μαλλιά ράστα σε όλες τις αποχρώσεις
Το είδαμε κι αυτό. Στην πασαρέλα που σκηνοθέτησε ο Marc Jacobs για το καλοκαίρι του 2017. Ο Guido Palau δημιούργησε χρωματιστά ράστα μαλλιά για τα μοντέλα, δημιουργώντας αναστάτωση, και ένα τεράστιο θέμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η κουλτούρα και ο ρατσισμός στη μόδα και την ομορφιά. Ο Bob Marley ζει… 

10. Παγάκια στο πρόσωπο
Όταν η Vanessa Paradis αποκαλύπτει πως το απόλυτο μυστικό ομορφιάς, για όλες τις γυναίκες, είναι τα παγάκια στο πρόσωπο, εμείς δεν έχουμε παρά να την ακούσουμε. Και να το δοκιμάσουμε έστω για μία φορά. Λέει ότι λειαίνει το δέρμα και φαίνεται απίστευτα δροσερό, δηλαδή νεανικό. Ο Paul Newman συνήθιζε να βυθίζει ολόκληρο το πρόσωπο του σε ένα μπολ γεμάτο παγάκια, οπότε το Χόλιγουντ κάτι θα ξέρει παραπάνω από την Εποχή των Παγετώνων… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr