Βραβείο της πιο καλοντυμένης σταρ για το 2016

foremata-oskar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ποιο κόκκινο χαλί; Η αληθινή σταρ κρίνεται στο πεζοδρόμιο, στο σούπερμάρκετ, στο casting. Επειδή δεν υπάρχουν τόσες φωτογραφίες-ντοκουμέντα από την καθημερινότητα των δημοφιλών προτύπων στιλ, μπορούμε τουλάχιστον να αποφασίσουμε ποιες ήταν οι 10 πιο σωστά ντυμένες γυναίκες για την χρονιά που αφήνουμε πίσω μας…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η Julianne Moore είναι πάντα προσεγμένα ντυμένη, διακριτικά βαμμένη, ίσως γιατί δεν πειραματίζεται και πολύ με το στιλ της. Συνήθως φοράει Tom Ford. Και κάτι θα ξέρει παραπάνω. Στις Χρυσές Σφαίρες πάντως τον τίμησε και με το παραπάνω. Μπλε παγιέτα, μάξι φόρεμα, μπλε παγιέτες και στα μανίκια… True blue. 

Στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία η Gigi Hadid προτίμησε τον οίκο Αtelier Versace. Kόκκινο φόρεμα, σε στιλ Jessica Rabit, ασύμμετρο, αποκαλυπτικό, με ένα πόδι έξω, και ασορτί γόβες. Πιο αισθησιακή δεν γίνεται.

Η Susan Sarandon με Saint Laurent, μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μπαλαρίνες Jimmy Choo, μαύρα γυαλιά ηλίου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Και κόκκινα μαλλιά μέχρι τους ώμους. Μαθήματα στιλ.

Η Dakota Johnson με κόκκινο φόρεμα μέχρι το πάτωμα, ειδικά σχεδιασμένο για την ίδια, με λεπτές τιράντες, από τον οίκο Dior και μίνι φραμπαλάδες. Στο πρόσωπο θύμιζε την Monica Belucci. Ή μήπως η τελευταία έχει αρχίσει να θυμίζει την Dakota; 

Η Γαλλίδα Marion Cotillard, πριν αποκαλύψει ότι είναι έγκυος, με χρυσό, μάξι φόρεμα, σαν χρυσό αγαλματίδιο, υψηλή ραπτική Dior, στις Κάννες. Τραβηγμένα μαλλιά, χωρίστρα στο πλάι, απουσία κοσμημάτων, σκούρο κόκκινο κραγιόν, τέλεια τονισμένα φρύδια, χαμόγελο. Snap.

Η Julia Roberts με μαύρο φόρεμα, μακρύ, διαχρονικό, κλασικό, Armani Prive και κόσμημα που φωτίζει το πρόσωπο της, έστω και δανεικό, έστω και για μία μόνο βραδιά. Στις Κάννες.

Η Gwyneth Paltrow με μίνι μαύρο φόρεμα Gucci, ειδικά φτιαγμένο για την ίδια, χρυσά πέδιλα, και κεντημένες παγιέτες σε διαφορετικά χρώματα, στα μανίκια και το ντεκολτέ. Οριακά κιτς, με ασορτί σκουλαρίκια.

Η Jennifer Lawrence, σαν εναλλακτική σταρ, με υψηλή ραπτική Dior, δαντέλα, φραμπαλάδες, ντεκολτέ τόσο-όσο, στην απονομή των Όσκαρ. Μαλλιά ίσια, μέχρι τους ώμους, κανένα κόσμημα, ούτε καν βραδινό τσαντάκι. Έβαλε και το χέρι στη μέση για να αποδείξει ότι δεν είναι και τόσο άουτσάιντερ τελικά.

Η Charlize Theron με κόκκινο φόρεμα με ουρά, Dior, διπλή τιράντα, άνοιγμα μέχρι τον αφαλό, κόσμημα που τονίζει ακριβώς την γύμνια της. Και πιασμένα μαλλιά σινιόν με διαμάντια. Πόσο πιο Όσκαρ γίνεται; 

Η Lily Aldridge στη Νέα Υόρκη. Μαύρο φόρεμα με χρυσά κεντημένα λουλούδια, σαν καφτάνι, ελεύθερο, με γυμνούς ώμους και φλατ παπούτσια. Ανθισμένο στεφάνι στα μαλλιά. Και την υπογραφή Rochas. Μήπως μπορούμε να βρούμε το ύφασμα να αρχίσουμε να το κεντάμε για τα επόμενα Χριστούγεννα; 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr