Παράξενα μυστικά διατροφής από τους πιο ηλικιωμένους ανθρώπους του κόσμου

abga-oma

Τα ωμά αβγά της Emma Morano δεν έλειπαν καθημερινά από το πρωινό της Emma Morano

ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Από ωμά αβγά, μέχρι κρασί και… μπέικον, τα μυστικά διατροφής του κάθε ανθρώπου διαφέρουν. Όταν, όμως, τα αποκαλύπτουν οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι του κόσμου, τότε έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ωμά αβγά
Τα αβγά είναι μια υγιεινή τροφή στο πρωινό, αλλά ωμά τα έτρωγε μόνο ο Ρόκι Μπαλμπόα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε, μέχρι η 117χρονη Emma Morano, η πιο ηλικιωμένη γυναίκα του κόσμου, να αποκαλύψει ότι ξεκίνησε κι αυτή να τα καταναλώνει έτσι στα 20 της, δύο καθημερινά, αφού έτσι τη συμβούλεψε ο γιατρός της για να καταπολεμήσει την αναιμία της.

Σούσι
Η Γιαπωνέζα Miso Okawa γεννήθηκε το 1898, πέθανε το 2015 και το μυστικό της μακροζωίας της ήταν ότι έτρωγε νόστιμα φαγητά. Η διατροφή της περιλάμβανε τροφές όπως ramen νουντλς, μοσχαρίσιο ζωμό και πολύ ωμό ψάρι, ειδικά σούσι με σκουμπρί.

Παρά το καθημερινό μπέικον, η Susannah Mushatt Jones έφτασε τα 116

Μπέικον
Κάθε πρωί, η Susannah Mushatt Jones που πέθανε στην ηλικία των 116 ετών, έτρωγε πρωινό με μπέικον και αβγά σκραμπλ, ενώ είχε κρεμασμένη και μια κορνίζα στην κουζίνα της που έλεγε ότι «το μπέικον τα κάνει όλα καλύτερα». Η ίδια, όμως, ανέφερε ότι δεν κάπνιζε, δεν έπινε και κοιμόταν αρκετά.

Κρασί
Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, κάνει το γιατρό πέρα για όλη σας τη ζωή. Αυτό συνέβη τουλάχιστον στην περίπτωση της Nancy Lamperti από το Staten Island των Η.Π.Α., που αποτελεί απόδειξη ότι η μακροζωία και το αλκοόλ με μέτρο μπορούν να συνυπάρξουν. Ο γιος της Lampetti, η οποία έφτασε 105 ετών, αναφέρει ότι το καθημερινό μεσημεριανό της μητέρας του περιλάμβανε πάντα 2 ποτήρια κρασί Paisano, ενώ αργότερα συνέχιζε με ένα απογευματινό λικέρ και τελείωνε την ημέρα της με λίγη μπίρα.

Μια πορτοκαλάδα την ημέρα και πολλή άσκηση έστειλαν τον Jack LaLanne στα 96

Φρέσκος χυμός πορτοκάλι
Ο Jack LaLanne, ο οποίος πέθανε το 2011 σε ηλικία 96 ετών, απέδωσε τη μακροζωία του και την καλή του κατάσταση στο ένα φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού που έπινε καθημερινά, αλλά και στην έντονη άσκηση που έκανε. Στο φαγητό, οι προτιμήσεις του ήταν το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Πόριτζ
Η Jessie Gallan, 110 ετών, όταν ρωτήθηκε τι την κάνει να αισθάνεται ακόμη νέα σε αυτή την ηλικία, απάντησε ότι όλη της τη ζωή τρώει καθημερινά πόριτζ (νιφάδες βρώμης με νερό ή γάλα μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος κι ομογενοποιημένος χυλός) με λίγο αλάτι για πρωινό. Η άλλη της συμβουλή; Αποφύγετε τους άντρες!

Ουίσκι
Αν και το αλκοόλ γενικότερα μπορεί να βλάψει τον οργανισμό, υπάρχουν άνθρωποι που το καταναλώνουν καθημερινά και ζουν πολλά, πολλά χρόνια. Αυτό συνέβη και με τον Mariano “Pops” Rotelli, κάτοικο της Ατλάντα, ο οποίος είναι 107 ετών. Κάθε πρωί, έβαζε στον καφέ του λίγο ουίσκι για περίπου… 100 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα, πήγε στον γιατρό 3 φορές. Ο γιατρός του έχει πεθάνει κι αυτός ζει ακόμα…