Δημοπρατείται το πατρικό του Donald Trump

to-spiti-tou-tramp4
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αν είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τότε σίγουρα δεν είναι το σπίτι των ονείρων μας. Και σίγουρα δεν είναι η ωραιότερη επένδυση του νέου Προέδρου της Αμερικής. Είναι όμως το πατρικό του, πουλήθηκε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και τώρα ετοιμάζεται να δημοπρατηθεί. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Αναμνήσεις στο σφυρί
Όλα γίνονται γρήγορα. Οι αναμνήσεις ξεθωριάζουν, μεταπωλούνται, αλλάζουν ιδιοκτησία. Λέγεται πως το σπίτι που μεγάλωσε ο Donald Trump θα πουληθεί 10 φορές πάνω από την αρχική αξία του, δηλαδή, την αξία που είχε υπολογιστεί πριν από τις προεδρικές εκλογές. 

Τόλμη και γοητεία
Ο αγοραστής φυσικά δεν έχει αποκαλύψει το όνομα του, και ούτε πρόκειται. Θα παραμείνει μυστήριο. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως επενδυτής από τη Νέα Υόρκη αγόρασε το σπίτι στο Queens αλλά δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια, ούτε να ζήσει σε αυτό με την οικογένεια του. Στις 17 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν από την επίσημη ορκομωσία του Donald Trump, το σπίτι θα δημοπρατηθεί για να προκαλέσει το ενδιαφέρον νέων αγοραστών. Λένε πως μπορεί να πουληθεί για 10 εκ. δολάρια και πάνω… Άλλοι λένε πως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Donald Trump. Ίσως γιατί ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή του Jimmy Fallon ότι ήθελε να το πάρει πίσω.

Μίνι ξενάγηση
Πώς είναι το σπίτι; Έχει έξι κρεβατοκάμαρες, τέσσερα μπάνια, και πολύ κοντά, είναι το Jamaica Hospital, εκεί που γεννήθηκε ο Donald Trump. Το σπίτι χτίστηκε το 1940, έχει μια εντυπωσιακή τραπεζαρία, δύο εισόδους, την αμερικανική σημαία στην πρόσοψη και μπορεί να γίνει ακόμη και …μουσείο. Σίγουρα αξιοθέατο.

Χωρίς την Melania
Αν μπορούμε να κλέψουμε ιδέες μέχρι τότε; Το σπίτι είναι μάλλον κακόγουστα διακοσμημένο. Γκρι βελούδινος καναπές, χρυσός καθρέφτης, ξύλινη σκάλα, πίνακας ζωγραφικής με γόνδολες, ξύλινο τζάκι, ξύλινος καθρέφτης, αποξηραμένα λουλούδια… Mόνο μια υδρόγειος έχει ενδιαφέρον. Και η ιστορία του ανθρώπου που ονειρευόταν μια μέρα να χτενίσει τα μαλλιά του στο πλάι και να κατακτήσει τον κόσμο. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr