Το κίτρινο χρώμα πολλοί εμίσησαν, τη μόδα κανείς

ema-stooun-kitrino-forema
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Δεν είναι η πιο εύκολη, ούτε η πιο αγαπημένη απόχρωση της πασαρέλας. Το κίτρινο, ήρθε επιθετικά να πάρει την μεγάλη του εκδίκηση για την άνοιξη και το καλοκαίρι, έκλεψε την παράσταση στη διάρκεια της προβολής του La La Land, κι εμείς καλά θα κάνουμε να το δοκιμάσουμε. Για να αλλάξουμε τη διάθεση μας έστω και στιγμιαία. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ηθοποιοί και τραγουδιστές φορούν αυτά που τους δείχνουν οι στυλίστες τους κι αυτά που φαίνεται ότι θα ξεχωρίσουν στις απονομές. Το είδαμε στις Χρυσές Σφαίρες, θα το δούμε και στο Όσκαρ. Ποιες το έχουν ήδη υιοθετήσει με επιτυχία; Anna Kendrick, Jessica Chastain, Amal Clooney, Blake Lively, Reese Witherspoon, Jennifer Lopez… H Rihanna μάλλον το παράκανε...

Τι καταλαβαίνουμε λοιπόν; Ότι το κίτρινο, ειδικά το έντονο, όχι το υποτονικό κίτρινο που θεωρείται πλέον παστέλ, αλλά αυτό που σχεδόν σε τυφλώνει, ταιριάζει και στις ξανθιές και στις μελαχρινές, στις τολμηρές σίγουρες και σε όσες δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από μια μαύρη στολή. Δείτε την Charlize Theron πώς ξεχωρίζει… 

Λέμε ναι, στο κίτρινο της υπερβολής, της αισιοδοξίας, της θετικής σκέψης, που έχουμε τόση ανάγκη. Ειδικά τώρα. Ειδικά στην εποχή που διανύουμε. Ας πάρουμε ιδέες από τον χορό της Emma Stone με τον Ryan Gosling με ένα νεορομαντικό φόρεμα με διακριτικά μοτίβα. Και φλατ, ανδρικά παπούτσια, για να απενεχοποιηθεί από βραδινό και να γίνει απλό, καθημερινό.

Από ποιες κυρίες θα εμπνευστούμε; Μichelle Williams με Vera Wang στα Όσκαρ (2006). Cate Blanchett με Valentino όταν παρέλαβε το Όσκαρ της το 2005. Η Rosamund Pike με Alexander McQueen σε κινηματογραφική πρεμιέρα, με μάξι φόρεμα με άνοιγμα στην πλάτη από την ανοιξιάτικη συλλογή του 2012. Η Scarlett Johansson με Calvin Klein στο γκαλά του Mουσείου Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης (2004). Η Taylor Swift, έτοιμη για τον χορό του …σχολείου, το 2015, με δημιουργία της Jenny Packham στο πάρτι μετά τις Χρυσές Σφαίρες (2015). 

Η ωραιότερη στιγμή; H Renee Zellweger, πιο αδύνατη από ποτέ, καμία σχέση με την Bridget Jones, με στράπλες, κίτρινο φόρεμα στην απονομή των Όσκαρ, χρόνια πριν, το 2001, με vintage δημιουργία του «δικού μας» Jean Desses. Μάθημα μόδας. Μάθημα στιλ. Μάθημα διαχρονικής ομορφιάς. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr