7 τρόποι για να χάσετε βάρος αυτό το Σαββατοκύριακο

7-tropoi-gia-na-xasete-baros-auto-to-sabbatokuriako-tropoi-gia-na-xasete-baros-auto-to-sabbatokuriako

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2012

Το ότι έρχεται Σαββατοκύριακο, δε σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε «διάλειμμα» κι από το πρόγραμμά σας για να χάσετε κιλά. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να μη βγείτε από τον… ίσιο δρόμο.

Κάθε Παρασκευή, μας κυριεύει ένα συναίσθημα χαράς και ελευθερίας. Έρχεται το Σαββατοκύριακο και κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη δουλειά και… συχνά, από τη δίαιτά μας. Συγκεκριμένα οι Αμερικανοί, καταναλώνουν 400 θερμίδες περισσότερες κατά τη διάρκεια των 48 αυτών ωρών, από ό,τι μια τυπική ημέρα της εβδομάδας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Public Policy & Marketing.

Με λίγη προσπάθεια και πολλή θέληση, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο της δίαιτάς σας τα Σαββατοκύριακα και να μην μηδενίσετε τις θυσίες που κάνατε μέσα στην εβδομάδα. Κινηθείτε, φάτε λιγότερο και διασκεδάστε με τις παρακάτω 7 «στρατηγικές».

Καθαρίστε τον χώρο σας

Για να χάσετε μερικές θερμίδες, πάρτε το σφουγγάρι και τον κουβά και καθαρίστε όλο το σπίτι, ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. Μισή ώρα σφουγγάρισμα μπορεί να κάψει 300 θερμίδες, σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα 131 θερμίδες και καθάρισμα του μπάνιου, μέχρι και 142 θερμίδες. Αν θέλετε να κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες, εφαρμόστε ελαφριά βάρη στον αστράγαλο ή στον καρπό σας και συνεχίστε να κάνετε δουλειές έτσι.

Πηγαίνετε για ψώνια

Συνδυάστε την επίσκεψή σας στο εμπορικό κέντρο, με μερικές σημαντικές συμβουλές για τη σιλουέτα σας: Κρατήστε όσο περισσότερες σακούλες μπορείτε και περπατήσετε γύρω από το εμπορικό κέντρο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε βάρη στους αστραγάλους σας, κάτω από το παντελόνι σας, ώστε να κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες. Φυσικά προτιμήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και αν μπορείτε, ανεβαίνετε τα σκαλιά δυο δυο.

Αλλαγή σχεδίων για το ραντεβού σας

Αντί να βγείτε έξω για φαγητό, ετοιμάστε ένα γεύμα στο σπίτι. Όχι μόνο θα αλλάξετε τη ρουτίνα σας και θα γλιτώσετε χρήματα, αλλά επίσης, θα μπορείτε να μαγειρέψετε με τους δικούς σας κανόνες και τα δικά σας γούστα. Όταν τρώμε έξω, δε μπορούμε να ξέρουμε, ούτε την ποιότητα, ούτε τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Με το να τρώμε στο σπίτι αντίθετα, διατηρούμε πολύ περισσότερο τον έλεγχο και μπορούμε να κάνουμε τις μερίδες μικρότερες μερίδες. Επίσης, καίμε θερμίδες κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Μετά το δείπνο, αποφύγετε να χαλαρώσετε στον καναπέ και προτιμήστε να βγείτε έξω για μια βόλτα.

Κοιμηθείτε

Όσοι στερούνται ύπνο, καίνε τον ίδιο αριθμό θερμίδων καθημερινά, με αυτούς που κοιμούνται επαρκώς αλλά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 300 περισσότερες θερμίδες την ημέρα, σύμφωνα με μια μελέτη στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition. Γιατί; Όταν το σώμα εξαντλείται, απελευθερώνει την ορμόνη του στρες κορτιζόλη, που μας κάνει να νομίζουμε ότι πεινάμε. Ο χαλαρός μεταβολισμός και οι περισσότερες ώρες αϋπνίας, συμβάλλουν στο να τρώμε παραπάνω και άρα να προσθέτουμε κιλά στο σώμα μας.

Ιδρώστε στη σάουνα

Μία και μόνη συνεδρίαση σάουνας καίει 300 με 600 θερμίδες. Είναι μια εμπειρία που ανακουφίζει από το στρες και επίσης δρα ως ένα φυσικό χάπι ύπνου, διακόπτοντας την παραγωγή της ορμόνης κορτιζόλη. Η έρευνα δείχνει ότι η σάουνα χαλαρώνει τα άκρα μας που είναι κουρασμένα και μας προετοιμάζει για έναν ποιοτικό ύπνο.

Τρέξτε στην εξοχή ή κάντε μια βόλτα

Ξεφύγετε από τα όρια των 4 τοίχων και εξερευνήστε την ύπαιθρο. Κάντε τζόκινγκ δίπλα στη θάλασσα ή σε ένα όμορφο πάρκο και απολαύστε το τοπίο καίγοντας εύκολα 500 θερμίδες την ώρα. Και μόνο η έκθεση στο φως της ημέρας μπορεί να ωθήσει φυσικά το σώμα μας να κάψει λίπος. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, ανακάλυψαν ότι το λίπος που είναι γνωστό ως καφέ λιπώδης ιστός, καίει περισσότερες θερμίδες όταν το σώμα μας βρίσκεται έξω και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, συμβάλλοντας στην άμεση και γρήγορη απώλεια βάρους.

Κάντε γυμναστική

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο για να πηγαίνετε στο γυμναστήριο κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας, δείτε αν το γυμναστήριο σας προσφέρει παραπάνω μαθήματα τα Σάββατα και τις Κυριακές. Μερικά γυμναστήρια έχουν μαθήματα που συνδυάζουν cardio, δύναμη και ευλυγισία σε μία συνεδρία, ώστε να μπορέσετε να καλύψετε τα κενά της εβδομάδας.