Το δημοφιλέστερο φόρεμα για το 2017

maura-foremata-forema
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ακόμη δεν μπήκε η χρονιά, και οι προβλέψεις για το πιο αστραφτερό, το πιο μοναδικό, το πιο φωτογενές φόρεμα της αληθινής ζωής, της πασαρέλας, των φλας, διεκδικεί μια θέση στη βιτρίνα και τη ντουλάπα μας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αόρατο

Γιατί εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, την Kim Kardashian με παραλλαγές του αόρατου φορέματος, την Cher στα Όσκαρ με το απόλυτα διάφανο φόρεμα, και μετά προτάσεις με παραμάνες ή χωρίς, γυμνό, αποκαλύψεις, ντεκολτέ, πλάτη, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να περιμένουμε.

Κόσμημα

Τώρα όμως η τάση γεννήθηκε από δύο τελείως διαφορετικές γυναίκες, για την ακρίβεια, μια Πρώτη Κυρία (για λίγες ημέρες ακόμη) και ένα μοντέλο. Η Michelle Obama και η Kendall Jenner εμφανίστηκαν με φορέματα, αστραφτερά, σαν κοσμήματα. 

Κατόπιν παραγγελίας

Αν δούμε προσεκτικά το φόρεμα της Μichelle Obama είναι στην απόχρωση του ροζ, ειδικά φτιαγμένη για την ίδια, από το Atelier Versace, ενώ της Kendall Jenner ήταν επίσης ένα ρούχο που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο αλλά σχεδιάστηκε για το δικό της σωματότυπο, αλυσίδα-αλυσίδα, για να σβήσει 21 κεριά στην τούρτα των γενεθλίων της.

Αντανακλάσεις

Το αποτέλεσμα; Μπορεί να μην μοιάζουν στο στιλ, και ευτυχώς, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ την σύζυγο του Πλανητάρχη να συναγωνίζεται ένα μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν, αλλά στη μόδα όλα μπορείς να τα περιμένεις. Ειδικά όταν οι επιδείξεις μόδας καταξιωμένων οίκων, από τον Balmain και τον Gucci μέχρι τον Versace, παίζουν με λάμψη, διαφάνεια, και χρυσές, ασημένιες, μπρονζέ αντανακλάσεις. 

Ο πρώτος διδάξας

Κι ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας μόδας… Ποιος ήταν ο πρώτος που λάνσαρε φορέματα με αλυσίδες, φουτουριστικά, διαχρονικά; Ο Paco Rabanne. Στις δεκαετίες του 60 και του 70. Αν άλλαξε κάτι, είναι ότι τώρα τα φορέματα είναι κολακευτικά, ελαφριά και άνετα. Αν θέλουμε να το δοκιμάσουμε, μπορούμε πρώτα να ρωτήσουμε τη μαμά ή τη γιαγιά, αν έχουν κάτι αντίστοιχο. Διαφορετικά μπορούμε να αναζητήσουμε ένα τοπ από το ...μέλλον, για να το φορέσουμε με τζιν και αρκετές σειρές από αλυσίδες… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr