Όταν τα σπίτια γίνονται πράσινα

prasinos-toixos-spiti1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ξέρουμε ότι το πράσινο θα είναι το χρώμα της χρονιάς, στον χώρο του σπιτιού. Και θα το δούμε σαν μια φρέσκια πρόταση σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μέσα στους επόμενους μήνες. Πώς μπορούμε όμως να το υιοθετήσουμε σπίτι μας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Φιλικό

Στην αρχή με μέτρο. Το πράσινο δεν είναι εύκολο χρώμα. Φωτεινό ναι, διασκεδαστικό, φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά θέλει προσοχή. Και μπορούμε να πειραματιστούμε μέχρι να πετύχουμε ακριβώς την απόχρωση που μας ταιριάζει. 

Σκηνοθεσία

Πιο κίτρινη ή πιο πετρόλ, πιο ανοιχτή, πιο παστέλ, πιο έντονη. Να παίξουμε με δύο χρώματα μαζί. Κι αν δεν θέλουμε να βάψουμε τοίχους, δοκιμάζουμε τι μπορούμε να σκηνοθετήσουμε με μικροαντικείμενα ή έπιπλα. 

Ανθισμένο

Στην κρεβατοκάμαρα μπορούμε να τονώσουμε μόνο το σημείο που αγγίζει το κρεβάτι στον τοίχο. Στην κουζίνα μπορούμε να προσθέσουμε μια ανθισμένη ταπετσαρία. Στο σαλόνι να αλλάξουμε το ύφασμα στον καναπέ, με πράσινο βελούδο.

Εμμονές

Υπάρχουν όμορφες καρέκλες που ταιριάζουν παντού. Ή μία έστω. Για την παραφωνία και το απρόοπτο της υπόθεσης. Ένα έργο τέχνης με πράσινες εμμονές. Ένα εμπριμέ μαξιλάρι. Ένα ριχτάρι ή ένα τραπεζομάντηλο. Ένα χαλί, μία κουβέρτα, ένα φωτιστικό. Μια υποψία χρώματος αρκεί. 

Θερμοκήπιο

Και μην ξεχνάτε. Οι πράσινες λεπτομέρειες ταιριάζουν πολύ με ανθισμένα βάζα. Οπότε, με τόσα πράσινα σπίτια γύρω μας, δεν έχουμε πια καμιά δικαιολογία για να μην αρχίσουμε να μετατρέπουμε το σπίτι, μέσα κι έξω, αν όχι σε ζούγκλα, έστω σε θερμοκήπιο. Μύρισε άνοιξη. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr