Διακόσμηση με φελλό, μάρμαρο και τροπική διάθεση

spiti-diakosmisi-floral3
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Όλοι θέλουμε μια ανανέωση μια στο τόσο. Μπορεί να μην είναι κάτι ριζικό αλλά μικρές πινελιές μπορούν να μας αλλάξουν τη διάθεση στη στιγμή. Μήπως να αρχίσουμε να βλέπουμε από τις τάσεις που παίζουν στον χώρο της διακόσμησης και να δοκιμάσουμε αντιδράσεις; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Τροπικά φυτά
Μια τάση που ξεκίνησε από τη μόδα, και συγκεκριμένα από την πασαρέλα. Μετά τις επιδείξεις του Marc Jacobs, της Prada, του Emanuel Ungaro, θα δούμε τροπικές αναπαραστάσεις σε υφάσματα, ταπετσαρίες, χαρτοπετσέτες, σερβίτσια από πορσελάνη. Μας αρέσει η ιδέα. Με τόσο μινιμαλισμό τόσα χρόνια, τόσο μπεζ και τόσο άσπρο, μπορούμε να απελευθερωθούμε και να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, ανθισμένο, χαρωπό. Τόσο απλά. Σε έναν μονόχρωμο καναπέ προσθέστε μαξιλάρες με φλόραλ μοτίβα. Πώς κάνουμε όταν ανανεώνουμε ένα κλασικό ρούχο; Προσθέτουμε μοντέρνα αξεσουάρ. Το ίδιο λοιπόν θα κάνουμε και στη διακόσμηση. 

Διαφορετικές υφές
Πριν από δεκαετίες, κάτι τέτοιο θα έμοιαζε απαγορευτικό. Τώρα όμως έχουμε την απόλυτη ελευθερία να πειραματιστούμε και να παίξουμε με υφές και υλικά που μοιάζουν, και είναι, απόλυτα αταίριαστα. Δέρμα με πλεκτό; Δοκιμάστε να ρίξετε ένα πλεκτό ριχτάρι πάνω σε μια δερμάτινη πολυθρόνα και δείτε πόσο ξεχωριστή αίσθηση αποκτά. Παίξτε ελεύθερα.

Μάρμαρο και ορείχαλκος
Εδώ τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο συγκεκριμένα. Καθώς το μάρμαρο παίρνει τη μεγάλη του εκδίκηση, επιστρέφοντας σε μπάνια και κουζίνες, αλλά και σε άλλα μέρη του σπιτιού, έρχεται για να συγκρουστεί και να συμφιλιωθεί τελικά με κάτι πιο βιομηχανικό ως στοιχείο, όπως είναι ο ορείχαλκος. Το αποτέλεσμα; Καινούργιο, καθαρό, λαμπερό. 

Χειροποίητο
Όταν όλα τα σπίτια αρχίζουν να μοιάζουν, με τα ίδια έπιπλα, τα ίδια φωτιστικά, τις ίδιες αποχρώσεις, εμείς δεν έχουμε παρά να επενδύσουμε σε μοναδικά κομμάτια, χειροποίητα, καλοφτιαγμένα, που θα προσθέσουν χαρακτήρα στο σπίτι μας και θα μας κάνουν να νιώσουμε περήφανοι για την επιλογή μας. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι που έχει δουλευτεί με ανθρώπινα χέρια… Και στην χώρα μας. Handmade in Greece, λοιπόν. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr