Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να μαγειρέψετε το ρύζι

ruzi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Στο δημοφιλές site Quora τέθηκε το θέμα μαγειρέματος του ρυζιού. Δείτε τι πρότειναν οι χρήστες και ακολουθήστε τις δημοφιλείς συμβουλές τους, για να μαγειρεύετε αφράτο ρύζι που δεν κολλάει στον πάτο.

Το βράσιμο του ρυζιού μοιάζει μια απλή διαδικασία. Υπάρχει, όμως, μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο σωστά βρασμένο και αφράτο ρύζι και το παραβρασμένο ή το ρύζι που δεν έχει βράσει όσο χρόνο χρειάζεται, ενώ πολλοί δυσκολεύονται στο να μετρήσουν ποσότητες κ.ο.κ. Ας δούμε τις πιο δημοφιλείς συμβουλές που δίνουν οι χρήστες του Quora.

Με βραστήρα ρυζιού
Η πιο δημοφιλής απάντηση, η οποία, όμως, απαιτεί εξοπλισμό, είναι το βράσιμο με βραστήρα ρυζιού, ο οποίος κοστίζει από 25 έως 60 ευρώ. Με τον βραστήρα, απλώς παίρνετε το ρύζι σας, το πλένετε, προσθέτετε αρκετό νερό, που να υπερκαλύπτει την ποσότητα ρυζιού, τον ανοίγετε και περιμένετε.

Χωρίς βραστήρα ρυζιού
Με ανοιχτή την κατσαρόλα, μόλις το νερό με το ρύζι αρχίσει να βράζει, το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά ακόμη κι έπειτα βάζετε το καπάκι, μειώνοντας τη θερμοκρασία στο ελάχιστο. Αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 8 λεπτά. Βγάλτε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε τη με το καπάκι άλλα 15 λεπτά για να «ξεκουραστεί» το ρύζι. Βγάλτε το καπάκι και ανακατέψτε, αφήνοντας την έξτρα υγρασία να εξατμιστεί. Αν βγάλετε το καπάκι όταν παίρνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, το ρύζι θα κολλήσει στο πάτο.

Γενικοί κανόνες

Αν δεν φτιάχνετε ρύζι για σούσι, φροντίστε να το ξεπλύνετε με κρύο νερό με τα χέρια σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αν φτιάχνετε ρύζι για σούσι, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 10 φορές, αντί για 3.

Όταν προσθέτετε ρύζι στην κατσαρόλα σας, ο γενικός κανόνας είναι μισό φλιτζάνι για κάθε άτομο.

Προσθέστε λάδι και αλάτι στην αρχή.

Πλύνετε το ρύζι πριν το μετρήσετε και για κάθε φλιτζάνι ρυζιού, χρησιμοποιήστε 1,5 φλιτζάνι νερό.