Πώς αγοράζεις σωστά άρωμα, αν δεν διαθέτεις «μύτη»;

aroma
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Eίναι μάλλον δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα στις νότες κορυφής και τα αρώματα που έχουν διάρκεια, μας ταιριάζουν και δεν μας προδίδουν. Μήπως ήρθε η στιγμή να μάθουμε να ψεκαζόμαστε σωστά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Άρωμα καθαριότητας
Προσωπικά μου αρέσουν όλα τα αρώματα που θυμίζουν πούδρα, φρεσκάδα, πράσινο σαπούνι, γιασεμί, γαρδένια, λευκά λουλούδια… Δεν έχω βρει ακόμη το ένα και μοναδικό που γράφει πάνω του με κεφαλαία γράμματα το όνομά μου αλλά με τόση ποικιλία, είμαι σίγουρη ότι υπάρχω.

Οικογένειες αρωμάτων
Για την ώρα, το καλύτερο μου, είναι με κάρδαμο και μιμόζα. Και μπορεί να φορεθεί, για την ακρίβεια, να συνδυαστεί και με άλλα. Οικογένειες αρωμάτων. Αυτός είναι ο νέος «επίσημος» όρος. Για να συνενοούμαστε. Φανταστείτε ομαδοποιημένες μυρωδιές, νότες, αποχρώσεις, που συνδιάζονται τέλεια, αλληλοσυμπληρώνονται.

Συγκίνηση σε σπρέι
Oι αρωματοποιοί, οι «μύτες», οι γνώστες, λένε πως το πιο σημαντικό ερώτημα που πρέπει να θέσουμε μέσα μας, είναι αν ένα άρωμα μας συγκινεί. Είναι κεραυνοβόλος έρωτας; Ή έρωτας της μιας βραδιάς;

Απομόνωση τώρα
Όταν θέλετε να αγοράσετε καινούργιο άρωμα, βρείτε τον χώρο σας. Την ηρεμία σας. Απομονωθείτε. Όπως θα κάνατε αν θέλατε να ακούσετε μουσική. Μόνοι. Χωρίς κάποιον να σας πολιορκεί λέγοντας σας με κάθε λεπτομέρεια τι ακούτε.

Μαύρος καμβάς
Θέλω να νιώσω. Να μυρίσω. Να κλείσω τα μάτια. Να αισθανθώ. Η σωστή απόφαση απαιτεί συγκέντρωση. Φανταστείτε να έχουμε έναν καμβά, μαύρο αυτή τη φορά, και όχι λευκό. Και να μπορούμε να απομονώνουμε όλα τα υπόλοιπα. 

Μάτια ερμητικά κλειστά
To καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα μάτια, κάτι που μας βοηθάει να απομονώσουμε τον εγκέφαλο από όλα τα υπόλοιπα ερεθίσματα. Τόσο απλά. Να το δοκιμάσετε στο δέρμα σας όμως. Είναι σαν το ρούχο πρέπει να βγει από την κρεμάστρα και να δοκιμαστεί για να έχουμε την αίσθησή του. Και να δούμε αν μας πηγαίνει στ’ αλήθεια. Και αν είναι να θέλουμε να συγκρίνουμε δυο αρώματα, να τα βάλουμε και στα δύο χέρια, ψεκάζοντας στο ίδιο σημείο, στο αριστερό και το δεξί. Μην γελάτε. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. 

Όλα τα πρωινά του κόσμου
Και καλύτερα να ξεκινήσουμε το πρωί. Η μύτη λειτουργεί καλύτερα. Σε ουδέτερη ζώνη. Δεν τρίβουμε τους καρπούς. Δεν δοκιμάζουμε όλα τα αρώματα μαζί. Τα ξέρατε όλα αυτά; Τι σύμπτωση. Oύτε κι εγώ. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr