Ακόμη να πάρετε δερμάτινο perfecto;

pergecto-jacket
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Mας αρέσει πολύ η ιδέα του δερμάτινου τζάκετ που πηγαίνει με όλα. Και τώρα που δεν ξέρουμε πως να συνδυάσουμε φορέματα και παντελόνια, ένα περφέκτο μπορεί να κάνει τη διαφορά, αρκεί να το φορέσουμε σωστά. της Σάντυς Τσαντάκη

Θυμηθείτε τον Marlon Brando

Ειδικά τώρα με τις εκπτώσεις, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Μπορούμε να επενδύσουμε σε αληθινό δέρμα ή ακόμη και σε πιστή αντιγραφή που δεν θα πρέπει να θυμίζει πλαστικό. Ιδανικά μαύρο perfecto, το απόλυτο τζάκετ ενός μοτοσικλετιστή, μαζί κι ενός επαναστάτη με αιτία. Αλλά το έχουμε δει και σε μεταλλική εκδοχή, σε ασημένιο ή χρυσό, σε γαλάζιο και ροζ.

Βαρύ κι ασήκωτο

Αλλά το πρώτο που δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα μας είναι το μαύρο, με ασημένια φερμουάρ, στενό τόσο-όσο, με ζώνη, τσέπες και επένδυση. Όσο πιο βαρύ και προσεγμένο, τόσο το καλύτερο.

Χειμώνα-καλοκαίρι

Προσωπικά το φοράω πολύ, με μαύρο παντελόνι, τζιν, αλλά και με φούστες. Είναι η πιο απρόσμενη λύση για να ρίξεις τους τόνους σε μια όχι και τόσο βραδινή εμφάνιση, με ένα φόρεμα που θέλεις να βάλεις αλλά δεν θες να το καλύψεις με παλτό. Περφέκτο και υπερμεγέθες κασκόλ για ζεστασιά, αποτελούν την τέλεια λύση.

Κατόπιν παραγγελίας

Από τα σούπερ μοντέλα της εποχής, κορίτσια όπως η Gigi Hadid και η Rosie Huntington-Whiteley, παραδίδουν το δικό τους μάθημα στιλ για μια πιο ροκ εμφάνιση. Η πιο καινούργια εταιρία, εκτός από παραδοσιακούς οίκους που επιδιώκουν την εξέλιξη του δερμάτινου τζάκετ, είναι η Nour Hammour, ένα μικρό ατελιέ στο Παρίσι που μέχρι πρότινος έκοβε δέρμα μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Η ατίθαση

Όσο πιο απλό, τόσο πιο ευέλικτο. Με κρόσσια, τρουκ, γράμματα, γίνεται κάτι άλλο. Μπορεί να μην είναι το πιο ζεστό ρούχο που θα έχουμε, είναι όμως το πιο διακριτικό και εναλλακτικό πανωφόρι. Μην δοκιμάσετε να φορέσετε δέρμα με δέρμα, ένα περφέκτο με δερμάτινο παντελόνι, εκτός κι αν έχετε αγοράσει πρόσφατα κράνος και θέλετε να κυκλοφορήσετε στην πόλη σαν εξωγήινη. Με αιτία. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.sandytimes.gr

www.thesandytimes.gr