Ποιος χρειάζεται διακοσμητή όταν υπάρχει το Instagram;

skandinabiko-ntizain
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Με την τεχνολογία να αλλάζει και να γίνεται σύμμαχος μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται ένα παράθυρο στο στιλ και την ανανέωση. Αν έχει κανείς χρόνο, αισθητική και διάθεση, μπορεί να βρει ιδέες στο Instagram για να γίνει το σπίτι του σταδιακά, το πιο φωτογενές σπίτι των ονείρων του. Για «ανέβασμα» ή όχι. της Σάντυς Τσαντάκη

Ο μικρόκοσμος της οθόνης

Η ζωή μας έχει αλλάξει. Και θα αλλάζει διαρκώς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Βλέπεις τις εικόνες και φαντασιώνεσαι. Σημειώνεις σκέψεις. Σχεδιάζεις, Φτιάχνεις λίστες. Είναι η στιγμή που μπορείς να αποδράσεις. Και όταν είσαι έτοιμος να φτάσεις στον προορισμό σου. 

Σε σκανδιναβικό στιλ

Λογαριασμοί όπως το @myscandinavianhome προτείνουν λευκό και γκρι. Πολλά φυτά, ενδιαφέροντα φωτιστικά, τίποτα φορτωμένο ή υπερβολικό, σπίτια με ίδιες αποχρώσεις. Λιτότητα και αφαίρεση. Μικρά έργα στους τοίχους, ριχτάρια, μαξιλάρια και μαξιλάρες παντού. Στα κρεβάτια, στους καναπέδες, στο πάτωμα. Κυρίως στο πάτωμα.

Με άποψη

Στο @ryankorban θα δούμε επιβλητικούς χώρους, την βασίλισσα Ελισάβετ, αληθινά παλάτια, την Meryl Streep, άσπρο και μαύρο, μπεζ υπερμεγέθεις καναπέδες, καθρέφτες, σωμόν κτίρια, τριαντάφυλλα… Το πιο υπέροχο δωμάτιο. Ένα σαλόνι, ολόλευκο, με γκρι χαλί, βελούδινο καναπέ, μια ράγα με ρούχα, ένα χαμηλό τραπεζάκι, φυτά, και μια πελώρια βελούδινη αιώρα να δεσπόζει. Την θέλω τώρα… 

Καφέ στο τραπέζι

Ο @josephowen με έδρα του το Λονδίνο ταξιδεύει, βγάζει φωτογραφίες και μας εμπνέει. Μπορεί ένα μπάνιο να είναι βαμμένο μαύρο. Αλλά μας αποζημιώνει με μια υπέροχη ξύλινη κατασκευή στον τοίχο για να κρεμάμε τις εφημερίδες. Της ημέρας. Και τις κυριακάτικες. Και τις σαββατιάτικες. Μας αρέσει και η λύση των λέξεων που γεννήθηκαν για να μας εμπνέουν στους τοίχους. Σε άσπρο και μαύρο. 

Χαρούμενα σπίτια

Kαι η @ritakonig, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, παίζει με την διακόσμηση του σπιτιού, γιατί είναι κάτι που την γεμίζει χαρά όπως γράφει. Παντρεύει το μοβ με το λαχανί. Και δεν είναι κιτς το αποτέλεσμα. Υποστηρίζει ότι τα ετερώνυμα έλκονται και το αποδεικνύει με απρόσμενους συνδιασμούς. Τα αρχικά της; RK. Eκπαιδεύοντας την Rita… Και την αισθητική μας. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.sandytimes.gr

www.thesandytimes.gr