Όλες οι τάσεις της ομορφιάς απευθείας από τον δρόμο

slogkan-kai-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η αλήθεια είναι ότι αν κάτι δεν δοκιμαστεί στην καθημερινότητα μας, δεν θεωρείται πετυχημένο. Μόλις ολοκληρώθηκαν οι επιδείξεις μόδας κουτύρ στο Παρίσι, μοντέλα, καλεσμένες, ηθοποιοί, μπλόγκερ, δημοσιογράφοι, παρουσίασαν τη δική τους ανάγνωση στην ομορφιά του 2017. Να αρχίσουμε να μετράμε τάσεις; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Λευκά μαλλιά.

Όχι ξανθά, λευκά. Το είδαμε κι αυτό και είναι απελευθερωτικό, ήσυχο, καινούργιο. Kαι ασπρόμαυρα για την αντίθεση, σε στιλ Κρουέλα ντε Βιλ. Τάση που δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες αλλά αν σου πηγαίνει, την υιοθετείς για μια ζωή. 

2. Αλογοουρές με δέσιμο.

Μαλλιά πιασμένα πίσω. Σαν ράστα αλλά αυτή τη φορά με πολλές λεπτές κορδέλες ανάμεσα. Μαλλιά ουράνιο τόξο. Πιο καλοκαιρινα και νεανικά. Φρέσκα και ανανεωμένα. 

3. Βραχιόλια φιλίας.

Πολλά βραχιόλια φορεμένα μαζί. Με πολλές αποχρώσεις και διαφορετικό ύφος. Μπορούμε να αρχίσουμε να τα ανταλάσσουμε για να ενισχύσουμε τη συλλογή μας. 

4. Μαύρο μολύβι γύρω από τα μάτια σαν ζωγραφιά.

Κάτι που είδαμε στην πασαρέλα και δεν αποκλείεται να αρχίσει να υιοθετείται και εκτός. Ήδη ορισμένα μοντέλα το προωθούν και έξω. Χρειάζεται επιδέξιο χέρι και διάθεση να θέλεις να το υποστηρίξεις. Μέχρι τέλους.

5. Γυαλιά ηλίου με περίεργους φακούς.

Υπερμεγέθη. Χρωματιστά. Φορεμένα με γούνινη κουκούλα. Διασκεδαστικά, σίγουρα. Συνδιάζονται τέλεια με λευκή επιδερμίδα και κόκκινο κραγιόν. 

6. Βαμένη-άβαφη.

Γυαλιστερό δέρμα, καλοσχηματισμένα φρύδια, ελάχιστο μάσκαρα, ίσως και λίγο gloss στα χείλη. Μια τάση που μας αρέσει πολύ κι ευχόμαστε να αντέξει στον χρόνο. Ή τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. 

7. Sixties αϊλάινερ.

Υπερβολικό, τονισμένο, εκκεντρικό. Τι κι αν το δανειζόμαστε από μια αγαπημένη δεκαετία του παρελθόντος; Mας αρέσει να θυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές του χθες και να τις ανακυκλώνουμε με πάθος στο σήμερα. 

8. Μαύρη ρίζα σε ξανθά μαλλιά.

Ευκαιρία να αραιώσουμε λίγο τις επισκέψεις μας στο κομμωτήριο. Κάτι που είχαμε καιρό να δούμε και χαιρόμαστε που το ξαναβλέπουμε να κυκλοφορεί ξανά σαν τάση στις διεθνές μητροπόλεις της μόδας. 

9. Ροζ νύχια, στην ίδια απόχρωση με το ανοράκ.

Και μαύρη-καφέ σκιά με μολύβι και μάσκαρα, χωρίστρα στη μέση, σκούρα μαλλιά, για μια δραματική, πρωινή εμφάνιση. Η κουκλίτσα με τα ροζ. 

10. Φεμινιστικό κίνημα.

Και για τις νέες φεμινίστρες, άβαφο στιλ, αλλά φροντισμένο, όλα από λίγο, με πολύ ύφος, γυαλιά μυωπίας-πρεσβυωπίας, σίγουρα χωρίς βαθμούς, στη μύτη και το σλόγκαν που φοριέται πολύ μετά την ορκωμοσία Donald Trump. «We should all be feminists». Ακόμη κι αν φοράμε ψεύτικες βλεφαρίδες… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr