Μπορώ και χωρίς botox

nicole-kidman-botox
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Γυναίκες όμορφες, γοητευτικές, λαμπερές. Καθώς τα πρόσωπα έχουν αρχίσει να μοιάζουν, με καλοσιδερωμένα μέτωπα, σβησμένες ρυτίδες έκφρασης και φουσκωμένα χείλη, εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε ορισμένους καλούς λόγους για να αντισταθούμε (ακόμη) στο botox. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ενέσεις παντού

Κανείς δεν μιλάει γι’αυτές ανοιχτά, κι όταν οι φίλες κουβεντιάζουν για τα κρυφά τους ραντεβού στον δερματολόγο ή τον πλαστικό, δεν αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειες. Το ίδιο δεν γίνεται όταν θέλεις να μάθεις τα μυστικά της αγαπημένης σου συνταγής; Κάτι θα λείπει πάντα από την περιγραφή. Το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας.

Εθισμός

Όσες κοπέλες ξεκίνησαν από τα 30 τους ή και νωρίτερα να επεμβαίνουν στο πρόσωπο τους, έχουν εθιστεί στη διαδικασία και την επαναλαμβάνουν κάθε λίγους μήνες. Πηγαίνουν όσο συχνά κλείνουν ραντεβού στο κομμωτήριο για ανταύγειες...

Αντισταθείτε

Υπάρχουν λόγοι για να μην ξανακάνει μια γυναίκα botox; Φυσικά. Γιατί μπορεί να είναι ομορφότερη, χωρίς. Να μην μοιάζει με καμία άλλη. Να δει επιτέλους τα φρύδια της σε απόλυτη συμμετρία. Να μην έχει πια αυτή την παγωμένη έκφραση. 

Νωρίς, νωρίς

Η αλήθεια είναι πως οι γιατροί επιμένουν πως, όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να σταματήσεις τις ρυτίδες να χειροτερέψουν, δηλαδή να φαίνονται πιο πολύ. Οι μακιγιέρ πάλι, λένε πως χρειάζεται μια εξαιρετικά μικρή δόση γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου φυσικό.

Εξαιρέσεις

Μπορεί το botox να μην πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες. Υπάρχουν πρόσωπα που τα αγριεύει. Το μέτωπο γυαλίζει, το βλέμμα γίνεται απλανές, τα φρύδια χάνουν την έντασή τους, το πρόσωπο αλλάζει. Μαζί και η έκφραση. Όχι πάντα. Αλλά συχνά. Η Nicole Kidman δεν θα ξαναείναι ποτέ η ίδια. Γιατί, ναι, μπορεί να σβήνεις τις ρυτίδες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι πιο όμορφη, πιο νέα, πιο ελκυστική.

Διαφορετική σίγουρα

Μήπως ήρθε η στιγμή να αγαπήσουμε τις ρυτίδες έκφρασης; Να γελάμε πιο συχνά, όσο δύσκολο κι αν είναι; Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε τόσο με ό,τι αλλάζει στο πρόσωπό μας; Μάλλον ήρθε η ώρα να αγαπήσουμε και να αποδεχτούμε το πρόσωπο και την ομορφιά μας. Μέχρι την επόμενη επίσκεψη. Στον δερματολόγο. Τον πλαστικό. Τον ψυχοθεραπευτή. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr