Πώς να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο

paidiko-domatio2
ΤΡΙΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσουν τα παιδικά δωμάτια. Με ζωγραφιές στους τοίχους, κρεβάτια-κουκέτα, μαξιλάρες, κολάζ, αρκουδάκια, μαυροπίνακα με χρωματιστές κιμωλιές στους τοίχους. Λέτε να ξεχάσαμε κάτι να κάνουμε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Μπερδέψτε χρώματα, μοτίβα και υφές. Μη σας τρομάζει το αποτέλεσμα. Τα παιδιά δεν ξέρουν από χρωματικούς συνδυασμούς και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν διασκεδάζουν με την μονοχρωμία γιατί την βαριούνται γρήγορα. Δοκιμάστε να συνδυάσετε κλασικά εμπριμέ με πιο απρόσμενες, γραφιστικές επιλογές. Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να βάψουμε έναν τοίχο με ρίγες, λευκές και μπλε, και να προσθέσουμε ένα χαλί με την υδρόγειο.

2. Επενδύστε στο προσωπικό στοιχείο. Οι αναμνήσεις μπορούν να γίνουν διακοσμητικά αντικείμενα που παίζουν με το συναίσθημα. Εκτός από τα παιχνίδια και τα βιβλία, μπορούμε να επενδύσουμε και σε χειροποίητα πράγματα που κάτι σημαίνουν. Φωτογραφίες σε πρωτότυπες κορνίζες. Πλεκτά ριχτάρια. Δώρα της γιαγιάς και της προγιαγιάς.

3. Χαρίστε παλιά ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ. Σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, φίλους, γνωστούς. Όσο τακτοποιημένα κι αν έχουμε τα δωμάτια, τα κουτιά και τα συρτάρια κρύβουν πάντα θησαυρούς. Αγόρια και κορίτσια χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους με παιχνίδια που δεν αρμόζουν στην ηλικία τους και καλό είναι να μοιραζόμαστε με τα παιδιά μας, από νωρίς, τη διάθεση για να δίνουμε χαρά και σε άλλους. Προσφορά με χαμόγελο σαν μια τεράστια, ζεστή αγκαλιά. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr