Μademoiselle Depp. Mια Λολίτα για τον Άγιο Βαλεντίνο

lily-rose-depp-aspromauri
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Lily-Rose Depp. Κόρη του Johnny Depp και της Vanessa Paradis. Εξώφυλλο στους πιο σνομπ τίτλους περιοδικών, πρέσβειρα του οίκου Chanel, με φανατικούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα 12 της. Η νέα Λολίτα της μόδας διδάσκει στιλ για όλες τις ηλικίες. της Σάντυς Τσαντάκη

Χωρίς κλισέ

Ας αφήσουμε τα κλισέ ότι η Lily-Rose Depp έμαθε να περπατάει σε ροδοπέταλα ή πως η ζωή της είναι μια ατέλειωτη πασαρέλα. Είναι 17 χρονών. Ζει ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Παρίσι, μιλάει αγγλικά και γαλλικά με την ίδια ευκολία, άφησε το σχολείο το 2016 για να αφοσιωθεί στον κινηματογράφο.

Θλιμένο βλέμμα

Σπανίως χαμογελάει. Στον φακό. Δεν μοιάζει καθόλου στο μπαμπά της, είναι μια μικρογραφία της μαμάς, χωρίς το χαρακτηριστικό κενό στα δόντια. Είναι εξαιρετικά αδύνατη (υπήρξε ανορεξική), με λεπτά, μακριά άκρα, όμορφα δάχτυλα, εκφραστικό (μάλλον θλιμένο) βλέμμα, καλοσχηματισμένα φρύδια. Φέρει ένα διπλό όνομα, ανθισμένο, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Δεν δηλώνει επαναστάτρια, θεωρείται ήδη από τα πιο περιζήτητα κορίτσια της γενιάς της. 

Απελευθέρωση

Είναι ντροπαλή. Δεν της αρέσει να εκτίθεται και να αποκαλύπτει πολλά για τον εαυτό της, γι’αυτό και στο Instagram, δεν θα δει κανείς τίποτα από Lily-Rose παρά μόνο στιλιζαρισμένες εικόνες, με ομάδα από στυλίστες, μακιγιέρ, κομμωτές… «Μόλις αρχίσεις να δίνεις στον κόσμο πρόσβαση στη ζωή σου, τότε θέλουν να δουν όλο και περισσότερα», θα πει. Όταν η Amber Heard κατηγόρησε τον μπαμπά της για σωματική βία, τότε η κόρη του ήταν η πρώτη που μίλησε για τον πιο «γλυκό άνθρωπο» που ξέρει. Πόσο πειστική ήταν; «Μπορώ να παίζω κάθε μέρα γιατί λατρεύω την ηθοποιία, είναι μια εξαιρετικά απελευθερωτική διαδικασία. Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις σα να μην είσαι ο εαυτός σου. Ειδικά όταν μπαίνεις στον ρόλο σου, είναι το ωραιότερο συναίσθημα».

Χωρίς μακιγιάζ

O μπαμπάς Johnny ανησυχεί. «Δεν περίμενα να συμβεί αυτό που συνέβη. Τόσο νωρίς. Την άρπαξε ο Karl Lagerfeld, συμπτωματικά, όπως είχε κάνει και με τη μητέρα της, στην ίδια ηλικία. Κι όταν την βλέπω χωρίς μακιγιάζ, είναι τρομακτικό, γιατίι είναι ένα πολύ όμορφο κορίτσι και όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα. Το ότι έγινε ηθοποιός δεν ήταν ποτέ το όνειρο μου ή η επιθυμία μου για την ίδια. Όσο κι αν μεγαλώσει, δεν θα σταματήσω να ανησυχώ. Είναι αυτό που νιώθει κάθε μπαμπάς για την κόρη του. Έχει μυαλό, την εμπιστεύομαι αλλά ανυπομονώ να έρθει η μέρα που θα γυρίσω τον διακόπτη για να βρει τη θέση της στον κόσμο». Μέχρι τότε μπορεί να δοκιμάσει να τραγουδήσει σαν την μαμά Vanessa… «Βe my Baby». Ή «Tu vois c’que j’vois». 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr