Στη μπανιέρα δυο-δυο

Julia-roberts-pretty-woman
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα χαλαρωτικό μπάνιο στη μπανιέρα, ειδικά τον Φεβρουάριο, τον μήνα με τις καρδιές και τα μπαλόνια. Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να χαλαρώσετε μόνη ή με τον σύντροφο σας στο μπάνιο; της Σάντυς Τσαντάκη

Ροζ συννεφάκια

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Με τον Άγιο Βαλεντίνο σαν πρόφαση, όλα μοιάζουν έτοιμα για μια ρομαντική βραδιά, μια ρομαντική εβδομάδα, μια ξεχωριστή στιγμή μέσα στο σκοτεινό τοπίο. Δεν είχαμε ποτέ περισσότερη ανάγκη από ροζ και λευκά συννεφάκια. Και ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε είναι να δημιουργήσουμε εμείς την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Pretty Woman

Θυμάμαι την Julia Roberts να βυθίζεται σαν Pretty Woman μέσα στο αφρόλουτρο και να τραγουδάει με πάθος Prince. Μήπως να την μιμηθούμε; Δοκιμάστε ό,τι πιο παραδοσιακό μπορείτε να σκεφτείτε. Αφρόλουτρο, ρετρό, με παλιομοδίτικο άρωμα, ιδανικά και με περιτύλιγμα, δηλαδή συσκευασία. Μείνετε εκεί. Ξεχάστε το ρολόι. Το κινητό. Τα emails. Τις υποχρεώσεις. 

Ρουτίνα ομορφιάς

Ποια είναι η διαδικασία; Δεν υπάρχει. Μια ρουτίνα ομορφιάς, επιτέλους, χωρίς κανόνες. Ενυδατικό σαμπουάν και conditioner για μετά, μάσκα μαλλιών, μάσκα προσώπου, άλατα μπάνιου, «βόμβες» με ροδοπέταλα, μια ζεστή πετσέτα να μας περιμένει. Αυτά όταν είμαστε μόνες. Ή με παρέα. 

Over the rainbow

Και μετά; Αγάπη και άρωμα καρύδας. Πειραματιστείτε με νέα αρώματα. Και νέες συνήθειες. Η ομορφιά δεν κοστίζει απαραίτητα ακριβά. Ακόμη κι αν δεν έχετε κανονίσει τίποτα για το βράδυ, αφιερώστε μια ώρα στον εαυτό σας για να βυθιστείτε στην μπανιέρα και να σβήσετε όλες τις σκέψεις. Ανάψτε κεριά. Πάρτε ένα βιβλίο. Βάλτε μουσική. Προσθέστε λίγη λεβάντα. Και λίγες καρδούλες, όχι απαραίτητα κόκκινες, να επιπλέουν. Τα κίτρινα παπάκια των παιδιών μπορούν να μείνουν εκτός… Εκτός κι αν όταν βγείτε, θέλετε να αξιοποιήσετε για αλλαγή, τα προϊόντα των παιδιών. Πούδρα, κρέμα, λάδι. Το άρωμα τους και μόνο θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Με κόκκινα μάγουλα και γέλια μέχρι δακρύων. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com