Το Α και το Ω της μόδας των εσωρούχων

balentinos-esorouxa
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αυτό είναι το γλωσσάριο της μυστικής μόδας. Για τον Άγιο Βαλεντίνο, όλες τις γιορτές, όλα τα γενέθλια, όλες τις ξεχωριστές ημέρες. Και νύχτες. Έχετε προσέξει ότι οι Dolce&Gabbana αποκαλύπτουν σε κάθε συλλογή τους σέξι εσώρουχα μέσα από αιθέρια φορέματα; O θαυμαστός κόσμος των εσωρούχων, δεν ήταν ποτέ πιο ξεχωριστός. της Σάντυς Τσαντάκη

Σουτιέν. Μινιμαλιστικό ρούχο που φοριέται για να υποστηρίζει το στήθος. Με μπρατέλες ή στράπλες. Μπορεί να ενισχυθεί με μπανέλα ή κρυφά μαξιλαράκια. Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει το σωστό νούμερο (ελάχιστες το ξέρουν) και να κρύβει τουλάχιστον οχτώ σέξι σουτιέν στο συρτάρι της. Αν πετύχει τον στόχο, θα ανέβει αυτομάτως το ηθικό της. Όσο για τους τους άνδρες, πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος για να μάθουν τον σωστό συνδυασμό και να ανοίξουν το …χρηματοκιβώτιο με επιτυχία. 

Σλιπ. Τα γυναικεία σλιπ κυκλοφορούν σε διαφορετικές γραμμές και πρωτότυπα σχέδια.Κιλοτάκι. Διάφανο ή ματ. Σεμνό και απέριττο. Στρινγκ. Η ιδανική λύση για ένα στενό παντελόνι. Σορτσάκι. Ανάλαφρο, αν και μάλλον όχι και τόσο αισθησιακό. Για τις μοναχικές νύχτες. Όσα σετ εσωρούχων κι αν συνωστίζονται στα αρωματισμένα συρτάρια, δεν είναι ποτέ αρκετά. Πάντοτε υπάρχει μία νέα απόχρωση, ένα δελεαστικό κομμάτι που περιμένει στην βιτρίνα.

Chemise. Είδος ριχτού γυναικείου εσωρούχου της παλαιάς εποχής. Αγκαλιάζει τους γοφούς και είθισται να είναι σατέν. Έτσι, για να τηρούμε τις παραδόσεις. Πώς να ξεχάσουμε την Kim Basinger στις «9½ βδομάδες»; Όλες όσες θέλησαν να τις μοιάσουν, έσπευσαν να αγοράσουν λευκή chemise. Μάλλον όχι τα αγαπημένα των ανδρών. Εκτός κι αν φορεθούν μέσα από σακάκι. 

Καμιζόλα. Αιθέριος κορσές που δένει μπροστά με κορδελάκια. Σταματά στη μέση και φοριέται πάνω από το σουτιέν. Η λέξη camisole σημαίνει στα γαλλικά παπλωματοθήκη. Σίγουρα όχι η ιδανική λύση για την καθημερινότητα. Το καλοκαίρι πάντως φοριέται και σαν …αξεσουάρ ύπνου. Για τους άνδρες, οτιδήποτε λύνεται εύκολα και γρήγορα, δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά πρόκληση. 

Μπουστάκι. Ολόσωμος στηθόδεσμος, τις περισσότερες φορές, στράπλες, που αγκαλιάζει τα πλευρά και τονίζει τη μέση με εσωτερικές μπανέλες. Συνδυάζεται τέλεια με ζαρτιέρες. Μέση-δαχτυλίδι και ανόρθωση ηθικού και στήθους στη στιγμή. Το Moulin Rouge στοιχειώνει τον ανδρικό πληθυσμό με ροζ φαντασιώσεις και σατέν κορδέλες. 

Κορσές. Ενισχυμένο ρούχο που υπογραμμίζει την γυναικεία σιλουέτα και τον κορμό. Συνήθως δένει πίσω και μπροστά. Απαραίτητο αξεσουάρ για τις ιδιαίτερες νύχτες. Φοριέται και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Ολόσωμο. Φόρμα από λύκρα ή κοτόν που καλύπτει το σώμα, σαν ένα λεοπάρ φορμάκι γυμναστικής. Με λεπτά τιραντάκια. Ενδείκνυται περισσότερο για τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα. Αν δεν ήταν ρούχο και ήταν παιχνίδι, θα λεγόταν σπαζοκεφαλιά. Άντε να βρεις πως μπαίνει και πως …βγαίνει. 

Μπέιμπι-ντολ. Μίνι φόρεμα που καλύπτει τους γοφούς. Γνωστό και ως κομπινεζόν. Αλλα είναι ημιδιαφανή και άλλα συνδυάζονται με ασορτί κιλοτάκι. 

Καλτσοδέτες. Ματ ή γυαλιστερές, με δαντέλα ή χωρίς στο τελείωμα, με λάστιχο ή σιλικόνη, μπορεί να μην είναι τόσο σέξι όσο οι ζαρτιέρες αλλά σίγουρα είναι πιο πρακτικές.Τα καλσόν δεν είναι σέξι, αυτό πρέπει να το πούμε. Από τότε που γεννήθηκαν οι καλτσοδέτες με σιλικόνη, όλες οι γυναίκες κρύβουν τουλάχιστον πέντε σετ στην γκαρνταρόμπα τους. Και οι ζαρτιέρες; Gilda και Rita Hayworth. Ava Gardner. Marilyn Monroe. Και σήμερα; Dita von Teese. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr