Το μακιγιάζ μιας ερωτευμένης με παριζιάνικο αέρα

kragion-melaxrini
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα. Να ξεπερνάμε τα όρια μας, να αλλάζουμε ρόλους, να βλέπουμε κάτι που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα. Είστε έτοιμες να μακιγιριαστείτε όπως μια έμπειρη Παριζιάνα; Της Σάντυς Τσαντάκη

1. Φορέστε την καμπαρντίνα σας. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα κάτω. Αν κρυώνετε, φορέστε ένα μαύρο σακάκι, ένα λευκό πουκάμισο, τζιν και μαύρες γόβες. Τα νύχια είναι βαμμένα σκούρα, μπορντό, κόκκινο, μπλε βαθύ, σχεδόν μαύρο. Ξεκινάμε. Το μακιγιάζ της σύγχρονης κοπέλας που ζει στο Παρίσι και κυκλοφορεί στους δρόμους δημιουργώντας τάσεις, είναι λιτό. Όλη η έμφαση δίνεται στα χείλη. Που είναι ματ, έντονα, κόκκινα.

2. Πώς θα τα πετύχουμε; Πολύ καλή ενυδάτωση στο δέρμα. Μολύβι στα φρύδια, για ένα πιο ανδροπρεπές στιλ, κάτι που παίζει πολύ και εκτός πασαρέλας. Για να έρθει σε τέλεια αντίθεση με το εκλεπτυσμένο ύφος των κόκκινων χειλιών.

3. Το επόμενο βήμα είναι μαύρο μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Και ρουζ στα μάγουλα, στη γλυκιά απόχρωση του ροζ, όχι τερακότα μέσα στον χειμώνα. Ούτε πούδρα, ούτε μέικαπ, ούτε τίποτα. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ωμό, τόσο, όσο.

4. Λίγο μόνο κονσίλερ κάτω από τα μάτια, για να φωτιστούν τα σωστά σημεία και να σβήσουμε την κούραση. Μόλις πλησιάσουμε στα χείλη, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένες. Σωστό περίγραμμα. Γρήγορες κινήσεις, αλλά μελετημένες.

5. Κι ύστερα γεμίζουμε με ματ, κόκκινο κραγιόν. Σαν κόκκινα ροδοπέταλα. Και για τις πιο τολμηρές, μια Παριζιάνα που δεν φοβάται, τοποθετεί και λίγο μαύρο κραγιόν, σε υγρή μορφή, στις άκρες των χειλιών, εκεί που λεπταίνουν, για μια δραματική διάσταση. 

6. Το απλώνει όλο μαζί, μπερδεύοντας το κόκκινο με το μαύρο, πριν προλάβει να στεγνώσει, και το κόκκινο μας κραγιόν (και χαμόγελο) δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Λίγη λάμψη, στο πρόσωπο, με ασημένια ή χρυσή σκιά, στα βλέφαρα, και στα μήλα, και μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε γαλλικά… Με άνεση. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr