Ποιος φοβάται το κόκκινο χρώμα;

kokkino-pantou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Είναι το χρώμα του πάθους, της αγάπης, η απόχρωση που λατρεύει ο Άγιος Βαλεντίνος, λίγο πριν, λίγο μετά. Ξέρουμε πως να φοράμε το κόκκινο σωστά; Γιατί αν νομίζουμε ότι ταιριάζει τέλεια με το μαύρο, μάλλον δεν έχουμε καταλάβει κάτι σωστά. της Σάντυς Τσαντάκη

Άναψε κόκκινο

Προσωπικά δεν μου άρεσε ποτέ η σύγκρουση του μαύρου με το κόκκινο. Ούτε η συμφιλίωση. Μου μοιάζει εύκολος συνδιασμός, προβλέψιμος, φθηνός. Σκοτεινιάζει το κόκκινο, δεν ανεβάζει το μαύρο. Οπότε; Πώς το φοράμε; Mέρες που είναι; Kαι για ποια απόχρωση κόκκινου μιλάμε; Φοράμε κόκκινο κραγιόν με κόκκινο φόρεμα ή κόκκινο παλτό; Και τα φοράμε όλα μαζί; Σαν στολή Άγιου Βασίλη; 

Red Hot Chilli Peppers

Όχι κορίτσια. Ας μιλήσουμε καλύτερα για την υποψία του Rosso του Valentino, ίσως της πιο πετυχημένης και αγαπημένης απόχρωσης. Το χρώμα της γιορτής. Και των ερωτευμένων. Αν φοράμε ένα μικρό, μαύρο φόρεμα, με γυμνά πόδια, και δεν έχουμε έμπνευση, μπορούμε πάντα να διασκεδάσουμε με ένα ζευγάρι δερμάτινες ή σουέντ κόκκινες γόβες. Άλλη μια λύση είναι ένα εμπριμέ φόρεμα με ένα κόκκινο παλτό. Ή ένα δερμάτινο περφέκτο με μαύρο παντελόνι και μια εκτυφλωτική κόκκινη ζώνη.

Σε μικρές δόσεις

Μόνο τότε μπορούμε να ενώσουμε το κόκκινο με το μαύρο. Διαφορετικά, για τις πιο τολμηρές, υπάρχει η λύση του κόκκινου με το φούξια. Ερωτικό και εντυπωσιακό. Πιο κλασικό ακόμη, το λευκό με το κόκκινο. Ερωτικό, όσο και επικίνδυνο, επιθετικό και εξουσιαστικό. Το Bright Red της Laurie Anderson, η λεπτή κόκκινη γραμμή, στη μόδα και στη ζωή μας.

Κόκκινο πανί

Υπάρχουν κανόνες; Όχι αν μιλάμε για κόκκινο βαθύ, δραματικό, επίμονο, αφήνοντας περιθώρια για πολλαπλές αναγνώσεις. To κόκκινο του κερασιού, της φράουλας, του ρουμπινιού. Χωρίς μακιγιάζ. Γυαλιά ηλίου, μπουφάν, τσάντα, μαγιό, πουκάμισο, ζακέτα… Για ένα παιχνίδι του στιλ που όταν αρχίζει δεν τελειώνει ποτέ... Στις 14 Φεβρουαρίου βάλε το κόκκινο φουστάνι. Μαύρη στολή τέλος. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr