Σκέφτεστε να μείνετε μαζί; Πέντε συμβουλές για πριν και μετά

ntekor-trapezi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η συγκατοίκηση, η συμβίωση, δεν είναι εύκολο σπορ. Ειδικά στο σπίτι μας, στον χώρο μας, στην φωλιά μας. Όσο ερωτευμένοι κι αν είμαστε, θα πρέπει να προσέξουμε τουλάχιστον πέντε πράγματα για μια ομαλή και υγιή συγκατοίκηση. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Έχετε υπογράψει τα χαρτιά, έχετε βγάλει κλειδιά και για τους δύο και οι κούτες έχουν γεμίσει. Είναι λογικό να έχετε αγχωθεί και να μην ξέρετε από που να ξεκινήσετε. Και ειδικά όταν μιλάμε για τη διακόσμηση του σπιτιού, είναι σα να έχετε ξαφνικά ένα κοινό επαγγελματικό πρότζεκτ. Πρέπει λοιπόν να συνεργαστείτε και να είστε προετοιμασμένοι για πολλούς συμβιβασμούς. 

2. Φτιάξτε από κοινού τον προϋπολογισμό του σπιτιού. Όλα εδώ κρίνονται. Για να μην έχετε εκπλήξεις και καβγάδες, σκεφτείτε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για τη διακόσμηση και μείνετε εκεί. Αν έχετε αγαπήσει μια πολυθρόνα, τότε οργανωθείτε για να μπορέσετε να την αποκτήσετε σε έναν χρόνο από τώρα. 

3. Αν συνδέεστε με αντικείμενα, δηλώστε από τώρα, ίσως και εγγράφως, τι δεν θέλετε να πεταχτεί, αν υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο με κάτι που θέλετε να προσέχετε και οι δύο ιδιαίτερα… Αλλά καλύτερα να κάνετε μια νέα αρχή. Και να βρείτε αντικείμενα, μικρά και μεγάλα, που σας συνδέουν στην καινούργια σας ζωή. Καλύτερα λιγότερα, παρά πολλά και ανούσια. Αποσκευές του παρελθόντος. Με βάρη και αναμνήσεις. 

4. Μην μαλώνετε για το αισθητικό αποτέλεσμα. Αν ο ένας είναι της σουηδικής σχολής, και ο άλλος της γαλλικής, αυτή ακριβώς είναι και η γοητεία. Μπερδέψτε στιλ και ιδέες. Συμβιβαστείτε. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό, γιατί θα είναι δικό σας. Κοινό. 

5. Ξεκινήστε με τον καναπέ. Αυτή θα πρέπει να είναι η πιο σοβαρή σας επένδυση. Συμφωνήστε στο χρώμα, στο μέγεθος, στο σχήμα… Παίξτε με ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους. Για αρχή. Για να μπορείτε να παίξετε με όλα τα υπόλοιπα. Όλα θα γίνουν. Κινηθείτε αργά. Μετά θα έρθει και η τραπεζαρία. Και τα κομοδίνο. Αν έχετε το κρεβάτι σας στη θέση του, και πολλούς αποθηκευτικός χώρους, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Είπαμε τίποτα για τη ντουλάπα και ποιος παίρνει ποια ή να περιμένουμε λίγο ακόμη; 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr