Μαθήματα ομορφιάς από την Jackie Kennedy

Jacqueline-kennedy-at-home
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Με την Natalie Portman να φοράει ταγιέρ, καπέλο και χαμόγελο της Jackie στην κινηματογραφική της εκδοχή, εμείς μπορούμε να ανατρέξουμε για λίγο στο χθες και να ανακαλύψουμε πέντε μυστικά ομορφιάς της Jackie O, είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο της πρώην Πρώτης Κυρίας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά σας είναι πάντα περιποιημένα. Ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της πολυφωτογραφημένης Jackie Kennedy ήταν η περιποιημένη κόμη της, από τον κομμωτή Kenneth Battelle, ο οποίος, χτένιζε επίσης την Lauren Bacall, την Marilyn Monroe και την Kathraine Hepburn. Πώς πετύχαινε το χτένισμα της Jackie; Με πολλά ρόλεϊ και άπειρη λακ. 

2. Ζωγραφίστε το στόμα σας. Σπάνια θα δείτε φωτογραφία της Jackie Kennedy χωρίς κραγιόν. Η ίδια ήθελε πάντα να ολοκληρώνει το μακιγιάζ της, φωτίζοντας τα χείλη της με ένα ματ κραγιόν σε αποχρώσεις του κόκκινου αλλά και του κοραλιού, σε παστέλ ροζ και μπεζ. 

3. Να φροντίζετε το δέρμα σας. Η Jackie είχε εμμονή με το δέρμα της γι’αυτό και δεν έχανε επίσκεψη στον αγαπημένο της δερματολόγο. Ή, πιο σωστά, εκείνος δεν υπήρξε ποτέ ασυνεπής στο ραντεβού τους στον Λευκό Οίκο για περιποίηση. «Οφείλω το 50% της ομορφιάς μου στη μητέρα μου και το υπόλοιπο στον Εrno Laszlo», δερματολόγο της ίδιας αλλά και της Greta Garbo και της Audrey Hepburn. Μήπως ήρθε η στιγμή να βρείτε και τον δικό σας αγαπημένο; 

4. Ανακαλύψτε το άρωμά σας. Από τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης χάρισε στην Jackie Kennedy ένα μπουκάλι με Lovely Patchouli 55, εκείνη δεν σταμάτησε να το φοράει, και το φορούσε αποκλειστικά μέχρι να πεθάνει για να εξελιχτεί στο απόλυτο μπεστ-σέλερ του οίκου, όπως θα περίμενε κανείς. Είναι όμορφο να βρεις το άρωμα που σου ταιριάζει και να γίνει το σήμα κατατεθέν σου… Όσο πιο σπάνιο, τόσο το καλύτερο. 

5. Στην ανάγκη, κρυφτείτε. Αν δεν είστε στα καλύτερά σας, ούτε εμφανισιακά, ούτε ψυχολογικά, τότε μάλλον η λύση των υπερμεγεθών, μαύρων γυαλιών ηλίου, μπορεί να κάνει θαύματα. Και μπορεί η Jackie Kennedy να φορούσε τεράστια σκούρα γυαλιά για να μην την αναγνωρίζουν, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μαύρα γυαλιά κρύβουν την κούραση από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους, και επιπλέον μας προστατεύουν από τον ήλιο. Και μεταμορφωνόμαστε στιγμιαία σε Jackie O. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr