Πώς θα «ζεστάνουμε» το μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού

saloni-fotistika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Γκρινιάζουμε για όλα. Επειδή δεν έχουμε αρκετό χώρο για τα πράγματά μας, επειδή το σπίτι είναι μικρό, επειδή το σπίτι είναι μεγάλο. Ευτυχώς που υπάρχουν πια λύσεις για όλα. Θέλετε να μάθουμε πώς μπορεί να γίνει πιο ζεστό και φιλόξενο ένα άχαρο, μεγάλο δωμάτιο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Είναι τεράστιο, χωρίς προσωπικότητα, όσα έπιπλα κι αν βάλεις (ή βγάλεις), δεν αλλάζει κάτι. Ή έτσι νομίζεις. Κι εκεί που όλοι όσοι ασχολούμαστε με τη διακόσμηση, πασχίζουμε να βρούμε τρόπους για να φανεί ένα μικρό δωμάτιο μεγαλύτερο, υπάρχει πάντα και μεγαλύτερος πονοκέφαλος. Για το μεγάλο δωμάτιο που δεν...γεμίζει με τίποτα. 

Όλα έχουν να κάνουν με τη στρατηγική. Το ντιζάιν. Τις επιλογές. Ακόμη και οι γλάστρες με λουλούδια και φυτά μπορούν να βοηθήσουν...Και, από την άλλη, υπάρχουν δυστυχώς όλα τα κλισέ που δεν βοηθάνε πάντα. Όπως η άποψη ότι σε έναν μεγάλο χώρο τα έπιπλα πρέπει να αγγίζουν τον τοίχο. Όχι, όχι. Στα μεγάλα σαλόνια, στις μεγάλες κρεβατοκάμαρες ή τραπεζαρίες, το μυστικό είναι να γκρουπάρουμε σωστά τα έπιπλα του σπιτιού.

Τραπέζια με έξι καρέκλες, το πολύ, μικρότερα τραπέζια κοντά σε άλλες καρέκλες. Και, φυσικά, ενδιαφέροντα φωτιστικά που προσθέτουν πάντα ζεστασιά και στιλ. Επίσης, ένας χώρος εργασίας, ένα τραπέζι για να γράφουμε, με προσωπικά αντικείμενα, βιβλία τοποθετημένα πάνω, δείχνει αμέσως ότι ζούμε στον χώρο και έχουμε ενδιαφέροντα. Επίσης, ο καναπές και οι πολυθρόνες μπορούν να φέρουν απρόσμενα μοτίβα. Δεν μας νοιάζει αν είναι περίπλοκα ή φορτωμένα. Ακριβώς αυτός είναι ο στόχος. Να αφηγούνται ιστορίες. 

Οπότε. Μην φοβηθείτε τίποτα. Θέλετε πολυέλαιους και επιδαπέδια φωτιστικά. Αντίκες και χειροποίητα χαλιά. Κουρτίνες με άποψη. Τέχνη. Ενδιαφέροντα υφάσματα σε διαφορετική υφή, όπως μοχέρ και βελούδο. Δημιουργούμε γωνιές για να διαβάζουμε, να παίζουμε, να επικοινωνούμε, να κοινωνικοποιούμαστε, να τρώμε… Μην ξεχάσετε τις μαξιλάρες. Και ένα καλάθι με κασμιρένιες κουβέρτες. Μίλησε κανείς για ζεστασιά; 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr