Από πότε η κρέμα ματιών απλώνεται και στα χείλη;

cara-delevigne-xeili
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Όσο υπάρχει γυναικεία ματαιοδοξία, δεν θα σταματάμε να μαθαίνουμε. Το ξέρατε, αλήθεια, ότι η κρέμα που βάζουμε στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, μπορεί να κάνει θαύματα, αν την απλώνουμε και στα χείλη; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Είναι από αυτά τα μυστικά ομορφιάς που δεν σου λέει κανείς. Δεν τα γράφει κανείς, δεν τα αποκαλύπτει κανείς, τα μαθαίνεις τυχαία, από έναν ειδικό, έναν δερματολόγο, έναν μακιγιέρ.

Είναι ωραίο όμως να δοκιμάζεις κάτι, να βλέπεις ότι πετυχαίνει και να θέλεις να διαδώσεις τα …καλά νέα. Οπότε, αρκεί να παρατηρήσει κανείς τα βίντεο από τα παρασκήνια της προετοιμασίας των μοντέλων στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, για να διαπιστώσει πόση σημασία έχει τελικά κάθε κίνηση. Μικρή ή μεγάλη.

Και είναι πολύ ανακουφιστικό να μπορείς να εφευρίσκεις κάθε τόσο τη διπλή χρήση των προϊόντων που κρύβουμε όλες μας στο ντουλαπάκι του μπάνιου. Ή στο νεσεσέρ. Κάπως έτσι, το κραγιόν μπορεί να φορεθεί ως ρουζ στα μάγουλα. Το αϊλάινερ, δεν υπογραμμίζει μόνο τα μάτια, αλλά μπορεί να καλύψει και τα κενά στα φρύδια. Η σκιά μπορεί να φωτίσει το κραγιόν μας και να καλύψει τις λευκές τρίχες από τη ρίζα των μαλλιών μας.

Και τώρα μαθαίνουμε πως ήρθε η στιγμή να περιποιηθούμε τα χείλη μας, που είναι όσο ευαίσθητα είναι και τα μάτια μας. Κι εκεί είναι που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση οι ρυτίδες. Για να είναι λεία η περιοχή, πάνω και κάτω, ενυδατωμένη, αρκεί μία μόνο κυκλική κίνηση… 

Και δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία μεγάλη σπατάλη. Ελάχιστη ποσότητα αρκεί. Απλώς θυμηθείτε. Κάθε φορά που θα απλώνετε τη μέρα και τη νύχτα, λίγη κρέμα ματιών, στις σακούλες και τα βλέφαρα, φροντίστε να χαϊδέψετε μετά και το …χαμόγελο σας. Τα θαύματα θα φανούν μετά. Κι εσείς θα χαμογελάτε όλο και πιο αινιγματικά. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr