Στη διακόσμηση του σπιτιού η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

futa-sto-spiti
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Εμείς θεωρούμε ότι είναι λεπτομέρειες. Οι ειδικοί της αισθητικής και της διακόσμησης επιμένουν ότι αυτά ακριβώς τα μικρά είναι που κάνουν τη διαφορά για ένα όμορφο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Μήπως να τους ακούσουμε; της Σάντυς Τσαντάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Κουρτίνες. Υπάρχουν πολλοί που σνομπάρουν τις κουρτίνες ή δεν τις καταλαβαίνουν. Κι όμως οι «σωστές» κουρτίνες μπορούν να μεταμορφώσουν έναν χώρο, ακόμη και το πιο βαρετό δωμάτιο του σπιτιού. Σίγουρα να το ντύσουν και να του χαρίσουν προσωπικότητα. 

Οικείο. Πολλές φορές πηγαίνουμε σε ένα ξενοδοχείο, εντυπωσιαζόμαστε από την διακόσμηση του και μετά προσπαθούμε να μεταφέρουμε την ίδια ατμόσφαιρα και στο σπίτι. Δεν θέλεις το σπίτι σου να μοιάζει με ξενοδοχείο. Να είναι απρόσωπο. Ο μινιμαλισμός θεωρείται ντεμοντέ.

Το χαλί. Ξέρετε πόση σημασία έχει το μέγεθος του χαλιού; Νομίζουμε πως δεν έχει αλλά δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα μεγάλο χαλί σε ένα μεγάλο δωμάτιο. Δίνει αμέσως άλλη διάσταση στην οπτική μας. Και στην οπτική του χώρου. 

Φωτιστικά. Μικρά, με άποψη, με χρώμα, σε κρυφά σημεία του σπιτιού. Η αναζήτηση για κάτι διαφορετικό δεν θα πρέπει να σταματάει ποτέ. Ένα ξεχωριστό φωτιστικό αφηγείται μια μικρή ιστορία.

Φυτά. Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι μας. Κάτι ζωντανό, όπως λουλούδια και φυτά, θα φέρει λίγο …οξυγόνο στην καθημερινότητα μας. 

Συλλογές. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε τη δική σας συλλογή. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από πορσελάνη και μικρά γλυπτά, μέχρι πεταλούδες, ψάρια ή γυάλινες μπάλες. Σε διαφορετικά μεγέθη. Όταν ταξιδεύετε, και όταν ταξιδεύουν οι φίλοι σας, πάντα η συλλογή σας θα μεγαλώνει. Και θα επιστρέφει στο σπίτι σας που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017